Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon pobačaja


Autor Poruka

Mirela2011

05.08.2021. 00:25

Poštovani, posle pobačaja u 21. nedelji mislila sam da sam ciklus dobila nakon 26 dana medjutim i nakon tog "ciklusa" ja povremeno imam braon sekret a ponekad i tragove krvi, da li je moguće da je to uopšte bio ciklus? Inače 12 dana nakon pobačaja sam samo jedan dan imala bolove koje sam inače imala kada mi je ovulacija i 26og dana mi je krenulo krvarenje ali vrlo oskudno i trajalo je neka 4dana pa je prestalo i povremeno se samo javljaju ti tragovi krvi i braon sekreta. Za 7 dana bih trebala da dobijem ako je to bio ciklus, da li da sačekam tih 7 dana ili da uzmem tablete za izazivanje ciklusa i da li će mi nakon uzimanja istih ovulacija biti normalna?

Ivo Balenović, dr. med.

05.08.2021. 11:25

Poštovana, bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi, ali se vjerojatno hormonalna ravnoteža još nije stabilizirala. Savjetujem da pričekate menstruaciju, pa ako ne nastupi u očekivano vrijeme javite se liječniku. Nakon uzimanja tableta za poticanje krvarenja (Duphaston) ovulacija nastupa u uobičajeno vrijeme.