Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


OGTT test


Autor Poruka

azzie

01.08.2021. 22:05

Supruga je radila OGTT test prije 6 dana. Vrijednosti su bile povećane, ali bile se povećane radi dana prije i hrane koju je pojela, a koju inače ne jede i koja je podigla razinu šećera. Da li se OGTT test može ponoviti nakon 6 dana ili postoji neki vremenski period koji mora proteći između dva testa. Da li često ponavljanje testa ima utjecaja na dijete?

Ivo Balenović, dr. med.

02.08.2021. 10:45

Poštovani, ako su vrijednosti bile povišene savjetujem da uradi GUK profil.

MOLIMVASPOMOC

04.08.2021. 11:50

Postovani, imam 38g.. Prva trudnoca.. Sa 23+2 su mi trakice za urin kod ginekologa pokazale glukozu od tad jos svaki put na kontroli pokazuju... Sad sam 32+2.... U medju vremenu je radjen ogtt 50.... Bio je uredan.... Neki dan moj gin me slao internisti na ogtt 75.... Ali Internista je odbio da se ogtt ponavlja... Jer sam vec presla tjedne za ogtt... Izvadio je krv i urin oboje to jutro bili uredni.... I kod doktorice opce prakse sam jednom dala urin isto bez glukoze rezultat ... Zanima me zasto kod gin imam glukozu u urinu...? Dali je moguce da trakice na koje ga mjere nisu ispravne ili stavrno imam glukozuriju. A da je krv uredna? I sto to znaci za mene i bebu? Beba normalne debljine a ja 7+ kg u trudnoci.... Tak da nema pretilosti.... Hvala puno.

Ivo Balenović, dr. med.

05.08.2021. 00:25

Poštovana, glikozurija s normalnom razinom glukoze u krvi je uobičajena kod trudnica jer je u trudnoći smanjena reapsorpcija glukoze. Nema opasnosti za trudnoću, nit za bebu.

MOLIMVASPOMOC

05.08.2021. 11:25

Hvala na odgovoru. Jos me doktor poslao nutricionisti na razg... Rekao je sto i vi i samo da ukljucim vise setnje do kraja trudnoće. Imam vas jos nesto pitati.
Gin mi ne jucer dao navodno rutinsku obnovu vakcine koja ide u trudnoci izmedju 32-36tj..... Tetanus i pertussis (veliki kasalj laicki receno).... Prije nego me sestra ubola sjetila sam se reci da sam na sistemskom pregledu prije 3g dobila obnovu za tetanus Diphtherie poliomyelitis i pertussis.... I da je doktor na pocetku trudnoce vidio moju vakcina putovnicu.. Na to je ona rekla da to nema veze ovo sto sad primam ako nisam primila zadnji 12 mj trebam primit..... Mene pere osjecaj da trujem toliko zeljeno djete.... A ovdje u njemackoj je sve kao praksa i tako ide.... Malo sam razocarana.... Zanima me vase misljenje. Hvala do neba sto ste tu za nas.

Ivo Balenović, dr. med.

05.08.2021. 15:15

Vakcinacija nema nikakvog štetnog utjecaja na trudnoću i dijete.