Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon zavšene menstruacije


Autor Poruka

lipa33

21.05.2018. 11:50

Poštovani,
dva dana nakon završetka uobičajene i redovne menstruacije krenulo je opet lagano krvarenje koje se pojačalo i sliči mi na menstruaciju (sad već traje 4 dana). Praćeno je laganim pritiskom u trbuhu i osjetljivim grudima što su mi i inače znakovi PMS-a. Nikad prije nisam imala takav slučaj. Trudnoća je isključena. Imam 40 godina. Ne koristim kontracepciji niti nikada nisam. Prije dvije godine operirala sam miom laparotomijom i prije dva mjeseca je na kontroli bilo sve ok. Što može biti uzrok krvarenju? Da pričekam još par dana hoće li se smiriti ili da odmah odem liječniku?
Zahvaljujem na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

21.05.2018. 21:40

Poštovana, moguće da je krvarenje uzrokovano hormonskim disbalansom. Savjetujem da uradite analizu hormona.

lipa33

23.05.2018. 09:25

Poštovani,
hvala najljepša na Vašem odgovoru.
U međuvremenu sam posjetila liječnika koji smatra da se kod mene radi o ovulacijskom krvarenju te mi je dao recept za tablete Claxi koje bi trebala koristiti za zaustavljanje krvarenja ukoliko ne prestane za dva, tri dana. Molim Vaše mišljenje da li je to u redu.
Srdačan pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

23.05.2018. 13:15

Poštovana, ovulacijsko krvarenje se javlja oko sredine ciklusa, puno je slabije od menstruacijskog, i traje dva do tri dana. Tablete će zaustaviti krvarenje. Preporučio bi da učinite analizu hormona.