Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje tokom spolnog odnosa


Autor Poruka

Ivek686

13.02.2012. 22:20

Dakle, odlučio sam se na prvi seksualni odnos s djevojkom kojoj je to također bio prvi put.
Tokom odnosa je krvarila što bih rekao da je najvjerovatnije zbog pucanja himena i žalila se na umjerenu do jaku bol. No nakon 2. puta što smo stupili u seksualni odnos (oko 3 dana kasnije) ponovo je krvarila i žalila se na samo laganu bol.
3. seksualni odnos koji je bio oko 6 dana nakon 2. je također krvarila i žalila se na laganu bol.
No 3 dana nakon 3. odnosa nismo imali ponovni seksualni odnos već se zadovoljili na druge načine i to tako što sam joj ja ugurao 2 prsta u vaginu, i tada je ponovo krvarila.
Može li biti da himen nije pukao iz pojedinog pokušaja?
Krvari li zbog nekih drugih razloga?
molim za pomoć.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.02.2012. 10:40

Poštovani, mislim da vaša djevojka krvari iz ostataka himenalnog prstena. Savjetujem da barm tjedan dana ne imate odnose.
Ako tijekom daljnjih odnosa bude krvi, neka se vaša djevojka javi na ginekološki pregled.

fcb86

16.04.2012. 17:05

Postovani, imao sam odnos sa djevojkom i poslije sat, dva, djevojka je primjetila krv na gacicama. Interesuje me sta bi uzrok tome mogao biti obzirom da prije nije bilo tih problema, a i zadnji put je dobila 1 aprila sto znaci da nije rijec o menstruaciji i da se ovo nekako desilu izmedju dva ciklusa, sredina mjeseca. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2012. 23:10

Poštovani , mnogo je uzroka, od periovulacijskog krvarenja, do krvarenja iz ginekološkog sustava nakon odnosa, obično iz plićih laceracija u rodnici, kontaktnog krvarenja sa vrata maternice itd.
Svakako ako se krvarenje smiri mislim da se ne mora javiti na pregled.

MorningGlory

07.11.2012. 16:00

Dobar dan, spolno sam aktivna već godinu i pol dana, nedavno sam pronašla novog dečka s kojim sam jučer 2.put spavala.
I dogodilo se da sam prokvarila za vrijeme spolnog odnosa,a krvarila sam prvi prvom spolnom odnosu prije godinu i pol tako da ne vjeruje da je himen tek sada puknuo,.. Krvarenje nije bilo obilno, i završilo je odmah poslije odnosa.
Menstruacija mi je završila prije 4 dana, tako da je to isključeno.
Koji mogu biti uzorci toga ? Čitajući po forumima u tolikoj sam panici, jer sam vidjela da uzrok tomu mogu biti razne spolne bolesti, rak grlića maternica, a kod ginekologa sam naručena tek za dva tjedna :/

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.11.2012. 17:25

Poštovana, ne brinite radi se o plićim laceracijama u rodnici ili na ulasku u rodnici. Ne brinite se.

Amarie32

08.11.2012. 12:30

Poštovani doktore,
u 30-ima sam, te su se moji odnosi, iako sam u vezi, prorijedili. Razloga je mnogo. Nakon 2 bezuspješna pokušaja umjetne oplodnje, te sve učestalijih "izrežiranih" odnosa u vrijeme ovulacije, želja je nekako čini se splasnula (nakon 7 godina veze). Nakon gotovo pola godine, imala sam odnos 31.10. točno na polovici ciklusa (zadnja menstruacija 18.10. - inače su mi ciklusi normalni, izm. 26. i 29. dana uvijek dobijem menstruaciju), nakon čega smo skužili da sam krvarila tokom odnosa, onako srednje jako. Moram reći da NIKADA nisam krvarila tokom odnosa i da me sada nije ništa boljelo, a ni odnos nije bio pretjerano žestok. No, tu problem ne prestaje. Sljedeći dan sam imala iscjedak na gaćicama, bio je obilan ali vodenast, smećkasto-prozirne boje. To je trajalo još možda dan i pol, nakon čega sam imala žućkasto-bijeli iscjedan, mrvicu neugodnog mirisa, ali bez ikakvog svraba i drugih problema. Kako sam zakazala kompletan pregled kod svojeg ginekologa tek 26.11., napomenula sam mu problem, te da ću uzeti Canesten 3, što mi je potvrdio.
No, kako meni vrag mira ne da, mene zanima što se to dogodilo i zašto sam imala krvarenje tokom odnosa (prvi put, drugi put te večeri više ne) kao i zašto sam imala onaj vodenasti iscjedak sljedećeg dana ?!

Moram napomenuti da je to bio odnos bez zaštite i bez vađenja (nikada mi doktori nisu rekli da neću moći zatrudniti prirodno, ali imam poteškoća).

Hvala unaprijed,

Amarie

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2012. 22:30

Poštovana vjerovatno se radi o periovulacijskom krvarenju.
Mislim da se ne trebate brinuti.

Cass04

25.11.2013. 10:00

Postovani: Eksperimentirao sam s curom s ulazenjem glavica penisa, ali posto mi je prvi put svrsio sam. Curi mi je isto prvi puta i kaze da jos nije nikako krvarila pa jeli moguce da zatrudni? Ne znamo da li je himen pukao jer nije krvarila nikako osim menstrualnog krvarenja.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2013. 17:15

Dječače ako je došlo do ejakulacije u rodnici i ako su plodni dani svakako je moguća trudnoća.
Savjetujem da se educirate a ne da eksperimentirate.

Cass04

25.11.2013. 17:55

Proslo je 20 dana od zadnje menstruacije, a plodni dani su od 14-16 dana ciklusa koliko ja znam pa jeli moguce da zatrudni?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2013. 23:15

Naravno da ne znate. Pojam plodnih dana je ipak malo širi. Čitajte, educirajte se. Pozdrav.

Dubrovcanka95

30.11.2013. 16:35

Poštovanje,
Prvi spoli odnos imala sam prije skoro godinu dana i nakon toga sam pauzirala neko vrijeme s odnosima. Prije nekih mjesec dana imala sam odnose s deckom i sve je bilo normalno,al jucer sam imala odnos i raskrvarila sam,danas isto krvarim ali manje i boli me.Jeli moguce da je to jer trebam dobit menstruaciju kroz par dana pa mi je dosla ranije ili mi se raskrvario opet himen? hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.11.2013. 19:10

Vjerovatno je došla menstruacija ranije.

Victoria179

25.10.2015. 19:00

Pozdrav, partner i ja imali smo spolni odnos prije 2 dana i pocela sam obilno krvariti. Mislila sam da je to menstruacija ali krvarenje je prestalo nakon 20 minuta i tek danas sam dobila menstruaciju. Možete li mi reći je li to opasno i koji je razlog tome? Trebam li se brinuti?

Victoria179

25.10.2015. 20:20

Zaboravila sam napomenuti da mi nije bio prvi put tako da je nemoguće da je himen u pitanju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.10.2015. 18:55

Na osnovu iznesenog ne mogu znati o čemu se točno radi. Vjerovatno je povezano s ozljedom vanjskog spolovila ili rodnice tijekom odnosa.

Zerzan

24.11.2015. 22:50

Poštovani, prije godinu i pol sam imala probleme te su mi uradeni brisevi cerviksa i uretre. Pronađena je ureaplazma 10 na 4. Test na klamidiju negativan, uz komentar "suspektan pozitivitet". Kasnije je rađena samo kontrola ureaplazme i nalazi su bili ok. Sad ponovno imam probleme s zuckastim iscjetkom, učestalim mokrenjem, svrbezom i boli tokom odnosa. Uradila sam kod privatnika briseve na aerobe i anaerobe te ureaplazmu. Prema pojačanom mirisu ginekolog mi je rekao da sumnja na vaginitis te da nema potrebe da se uradi bris na klamidiju,no gledajući popis simptoma na internetu postala sam zabrinuta da bi mogla imati upravo to. Naime, prije 2 tj. Sam prokrvarila tokom odnosa i to me jako zabrinulo, iako imam ranicu na grlicu maternice koja mi nikad prije nije radila probleme. Zaboravila sam krvarenje spomenuti doktoru jer nisam mislila da je simptom. Da li mi možete savjetovati i reći mišljenje? Da li bi se klamidija vidjela tokom pregleda ako imam simptome? Papa je uredan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.11.2015. 19:15

Klamidija se ne bi vidjela tijekom pregleda kao ni na PAPA testu. Simptomi i iscjedak također nisu karakteristični za klamidiju. Sugeriram cervikalne briseve i bris na klamidiju svakako.

Klara0205

10.08.2016. 17:00

Postovani,
imam 18 godina i nikada nisam imala spolni odnos radi straha. Nekidan sam probala s deckom ali nisam imala snage pa smo se dogovorili da cemo samo u guzu. Prvi put nisam krvarila ali kada smo slkedeci put za dva dana ponovno islo na isti nacin prokrvarila sam i nije mi bilo jako. Nekidan se ponovilo no ovaj put sam jako prokrvarila a menstruaciju bi trebala dobiti tek za 10 dana. Recite mi molim vas zasto je to tako. Krvarenje je dosta neobicno jer je na pocetku bilo crveno a sad je vec pomalo smede i krvarim od kida i kada imam menstruaciju s time da mi je on u taj dio ulazio samo s prstima. Da napomenem ni ti jednom nije svrsio u mene vec svaki put sa strane.