Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje u trudnoci


Autor Poruka

dani27

30.05.2020. 13:05

Postovani. Zadnja menstruacija je bila 27.2. Trudna sam 13+2 tj. Imam laku trudnocu,ne povracam osim ponekad,i nisam imala krvarenja nikakvih do prije 2 dana. Ovo mi je prva trudnoca,imam 29 god. Nisam uspjela naci termin kod ginekologa,trenutno nisam u Hr,pa sam isla na hitnu. Krvarenje se pojavilo ujutro nakon ustajanja,kao menstruacija sa bolovima u donjem dijelu trbuha. Ultrazvuk je pokazao da je sa bebom sve u redu,lijepo napreduje srce kuca. Dobila sam tablete progesterona za rodnicu 2 uvecer, 3 dana. I magnezij. Kravarenje je stalo ,osim smedeg iscjedka i jos osjetim bolove u trbuhu s lijeve strane. Preporucili su mi mirovati i ne dizati tesko. Mozete li mi reci od cega je moglo doci do tog krvarenja,koji sve uzroci mogu biti? Imala sam odnose par dana prije toga,i cistu na lijevom jajniku. Moze li to biti uzrok mozda?

Ivo Balenović, dr. med.

31.05.2020. 10:35

Poštovana, krvarenje u ranoj trudnoći nije rijetko, i uglavnom ne ostavlja nikakve posljedice. Do njega dolazi zbog relativnog manjka progesterona (na samom početku) ili zbog pucanja kapilara prilikom rasta maternice (jer je vrat maternice vrlo prokrvljen). Važno je da je uzv pregled pokazao da je s djetetom sve u redu. Moguće da je došlo do kontaktnog krvarenja nakon odnosa. Uzimajte propisanu terapiju i sve će biti u redu.