Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje u trudnoci nakon pregleda


Autor Poruka

uplasena mama

13.12.2016. 14:40

Dobar dan! Jucer sam bila kod ginekologa koji mi je potvrdio trudnocu, inace ovo mi je treca trudnoca. Trudna sam 6 tj, plod je tu i srce kuca. Doktor mi je napravio papa test i upozorio me je da bi mogla biti kapljica krvi, i da je to od toga na grlicu, nalaz je uredan dolje. Doista je i bilo sinoc malo krvi, nije da nisam bila zabrinuta, ali sam se pokusala sjetiti doktorovih rijeci pa me to i umirilo. Danas je bilo smedjkasto na toalet papiru par puta pa me to zabrinulo malo vise. Imam bolove, ali nisu nesto jaki ne savijam se od njih. Gledam da mirujem sto vise mogu tj koliko mi dopustaju djeca. Dobila sam duphaston da pijem jucer 3×1. Mozete li reci jel i taj smedji isckedak povezan sa tim jucerasnjim pregledom? Ne znam dali vam sta znaci nije to taman iscjedak, svijetao je, ali ga ima tokom brisanja. Hvala Vam puno!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.12.2016. 21:00

Vjerovatno je vezan uz pregled. Koristite navedenu terapiju i pratite dalje situaciju.

Merienn

04.03.2017. 11:15

Poštovani,
danas sam bila na ginekološkom pregledu na kojem mi je potvrđena trudnoća,5tj.+4,doktorica mi je napravila uzv pregled,kaze prerano je da se vidi plod ali gestacijska vrećica je u maternici,po doktorici je sve u redu,naručila me za 12 dana na ponovni pregled kad bi se plod trebao vidjeti i pojaviti otkucaji srca. Napravila mi je papa test,zaboljelo me pri pregledu,kao da me ogrebalo. Popodne sam primjetila malu sluzavu krvavu nakupinu,kao mrljicu i krv na papiru prilikom brisanja,roskaste boje i pomijesan sa sluzi. Nista me ne boli i traga krvi veceras vise nema. Da li je moguce da mi je to od bolnog pregleda ili ipak trebam ici sutra na hitnu s obzirom da mi doktorica subotom ne radi. Nemam nikakve bolne grceve ili promjene. Ovo mi je druga trudnoca i nisam imala dosad nikakve teskoce. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

05.03.2017. 17:35

Poštovana,
simptomi koji navodite vrlo vjerojatno su posljedica papa testa i nema razloga za brigu. Ukoliko se jave bolovi i obilnije krvarenje u ugrušcima tada se javite na hitnu. Za sada nema potrebe.

Merienn

06.03.2017. 15:00

Hvala Vam doktore na odgovoru. Evo od pregleda je prošlo 3 dana ali i dalje kod brisanja (ne svaki put) ima malo smećkastog traga. Ne boli me ništa ali svejedno se bojim,očito me malo jače zagrebala kad se to još od petka vuče. Strah me da se nešto loše ne događa a da ja nepoduzimanjem nešto ne ugrožavam.

Ivo Balenović, dr. med.

07.03.2017. 15:50

Poštovana,
u ovoj fazi trudnoće ne možete učiniti ništa što bi utjecalo na daljnji razvoj. Treba pričekati idući uzv pregled kada će se vidjeti plod i ustanoviti da li je sve u redu.

Beogradjanka

31.03.2021. 10:30

Postovani,
30 sam nedelja trudnoce.. nakon odlaska u wc videla sam malo smedjeg sekreta, ali je to to bilo. Posle sam videla kao kapljice sveze krvi, ali ipak je bila neka bubuljica. Otisla sam na pregled ipak i dr.mi je rekao da je grlic veoma malo skracen, ne nesto alarmantno, i kako me je pregledao gin.izvadio ruku imala je malo sukrvica, 3cm otprilike izmesano sa sekretom. Da li to moze od pregleda da bude? Da se tako pojavi u istom momentu.
Ranije sam imala problem sa grlicem, krvario je nakon odnosa, hronicna upala je bila.
Dobila sam utrogestan i palitreks i mirovanje.

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2021. 11:25

Poštovana, to je posljedica pregleda i nema razloga za brigu. Samo ako bi se krvarenje pojačavalo javite se liječniku.

Beogradjanka

31.03.2021. 20:45

Hvala na odgovoru..
Da li je ovo skracivanje grlica opasno i da li zahteva strogo mirovanje?
Dr.mi je dao zbog te krvi utrogrstan i palitreks, briseve da uradim, da vidimo sta je.

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2021. 09:45

Malo skraćivanje nije opasno. Dobili ste odgovarajuću terapiju i sa trudnoćom će biti sve u redu.

Beogradjanka

04.04.2021. 00:40

Zanima me koji su razlozi skracivanja grlica materice?
Ja sam radila sve briseve oktobra 2019 i imala sam samo ureoplasmu. Posle pola godine vs 5grupa koju izaziva bakterija trichomonas. Da li je moguce da se ne pokaze, pa nakon nekog vremena pojavi, jer partnera nisam imala.
Da li se vracaju bakterije bez obzira na apstinenciju?
Plasim se da ne radim sada u trudnoci i da opet otkriju nesto

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2021. 11:05

Skraćivanje i otvaranje grlića je fiziološka pojava pri kraju trudnoće. To izazivaju kontrakcije maternice. No kada se desi nešto prije vremena (prije 35. tj.) potrebno je mirovanje. Budući da je kod Vas samo malo skraćen, a nije otvoren, nema razloga za brigu.

Beogradjanka

04.04.2021. 12:05

I jos jedno pitanje, evo za nedelju dana od kako sam dobila utrogestan i pre toga 2 dana, javilja mi se kada se obrisem kao 1c bledo braon sekret. Ja se plasim da nije to sluzni cep

Ivo Balenović, dr. med.

05.04.2021. 20:00

To je od vaginaleta.

Beogradjanka

05.04.2021. 23:55

Takodje me brine da li su to kontrakcije.. bez ikakvog bola, vise neprijatnost osecam zatezanje na 10tak sekundi ispod pupka, u predelu pupka i iznad. Samo se stegne i popusti i to je. 31 sam nedelja, plasim se da to ne dovede do prevremenog.
Ja sam mislila i ne znam da li je to moguce, beba kao da se proteze i da se to meni desava. Ne bih znala sta je..

Ivo Balenović, dr. med.

06.04.2021. 08:35

To su uobičajene Braxton Hicksove kontrakcije, normalne za ovu dob trudnoće.