Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvrzica


Autor Poruka

Anonimus11

13.01.2018. 16:45

Postovani doktore, svjesna sam da ste vi ginekolog, no medutim radi se o kvrzici koja moze biti i kod muskarca i zene te zato molim vas da procitate.
Naime, mome decku se prije nekoliko dana pojavila kvrzica na glansu penisa, ne prevelika (velicine kuhanog zrna rize, malkice veća), izgledala je kao zapravo vise kao mjehurić te bila mekana na dodir, a boje je bila iste kao i ostatak glansa (znaci roskaste). Trajala je cijeli dan, decko se otisao tusirati i proucavao ju je da vidi o cem se radi,no medutim maknuo je pogled uzevši gel za tijelo,i kad je opet pogledao "dolje" kvrzice vise nije bilo niti naznake na penisu da je ikada bila - znaci sve normalno glatko.

Zanima me kako je moguce da kvrzica nestane u par (20ak sekundi), da li imate nesto na umu, i da li ima razloga za brigu? Mene je osobno strah da mu ja nisam sto prenijela, no bila sam na PAPA testu prakticki tjedan dana prije tog dogadjaja i sve je bilo u redu.

Da napomenem: od tada se niti meni niti njemu nista drugo nije pojavilo na spolovilu, sve izgleda normalno.

Zanima me jeste li vi culi za takav tip kvrzice i od cega one mogu nastati, te da li ima potrebe za daljnjim ginekoloskim/uroloskim pregledima?

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2018. 12:00

Poštovana, zaista ne znam o čemu bi se moglo raditi. Kvržice mogu nastati kao posljedica virusne infekcije herpesom, ali tada su prisutni simptomi: svrbež, bolovi. prckanje. Nakon pucanja ostavljaju bolne ulceracije (rane). U slučaju infekcije HPV-om javljaju se kondilomi (izrasline) koji ne prolaze samo tako u 20-ak sekundi..