Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica


Autor Poruka

desertrose09

20.07.2015. 23:30

Poštovani,

Imam 22 godine i maloprije sam uočila kvržicu veličine negdje 1cm u unutarnjem dijelu vagine koja je poprilično tvrda i boli malo na dodir. Crvenkaste je boje i ne nalazi se na dijelu gdje rastu dlačice tako da sumnjam da je urasla dlaka. Na dijelu je ulaza u vaginu sa desne strane, malo ispod klitorisa. Šta bi moglo biti?

Srdačan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.07.2015. 22:00

Upala lojne ili apokrine žlijezda vjerovatno ili apsces u plićem potkožju.

Sandra0002

23.07.2019. 19:15

Poštovani, moj problem se meni pojavio prvi put prije dva mjeseca, bila sam na putu, došla sam kući i primjetila da me boli lijeva stidna usna da je malo natečena te sam mislila da je to upaljena dlačica, nije bilo gnoja, nego samo natečeno područje koje je izgledalo kao potkožni prišt.Pošto sam dugo putovala mislila sam da je dugo sjedenje i znoj učinio svoje, međutim tada se bol proširila i na drugu stidnu usnu, počele su me boljet i prepone. Da naglasim to nije bila bol koja je nepodnošljiva, to je više bila bol koju ja osjetim na dodir i malo bez dodira te bol koja stavra nelagodu. Nakon nekoliko dana bol apsolutno prestaje, više ne boli na dodir uopće. Nakon neka dva tjedna javlja se bol, ali boli stidna kost i širi se u lijevu stranu i možda se pojavilo još jednom ili dvaput. Da napomenem bol je svaki put kao da imam masnice, ali nemam jer se nigdje nisam udarila. Sada mi se pojavila bol u desnoj stidnoj usni, imam osjećaj da bol dopire iznutra kao da boli neka kost, drugi dan se bol proširila na lijevu stidnu usnu koja je natekla i kao da imam potkožni prišt, ali gnoja nema i bol se lagano proširila u prepone što me jako zabrinulo. Prije nekih tri tjedna sam primjetila malu kuglicu na preponi te otišla kod svoje lječnice opće prakse jer uz sve ove simptome sam se uplašila, rekla je da je malo natečen limfni čvor, da je nekih 2-3 mm i da nije ništa za zabrinut, tada sam napravila pretragu urina i krvnu sliku i sve je bilo u redu, dapače savršeno, potom sam otišla kod svoje ginekologinje na pregled te mi je rekla da je sa organima sve u najboljem redu, napravila mi je Papa test i rekla da će me kontaktirati u roku mjesec dana ako nešto nije u redu, međutim prošlo je već tri tjedna tako da mislim da je i sa Papom sve u redu. Još da napomenem prije nego mi se ta bol prvi put dogodila pila sam klavocin zbog upale zuba i sada sam pila zbog umnjaka, ne znam jel Klavocin to može izazvat iako sam tu bol imala i između pijenja Klavocin. Inače vodim računa o higijeni tako da sam potpuno isključila da može biti nešto sa te strane. Tijekom hodanja se bol pogorša i spolne odnose nisam imala 2 godine. Još me zanima može li stres takvo nešto pruzročiti?! Znam da je puno informacija, ali nadam se da ćete mi pomoći. Hvala i lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2019. 22:30

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se radi, ali treba misliti o upali preponske kosti, odnosno spoja preponskih kostiju s prednje strane zdjelice. To je čest uzrok boli u području prepona koja se može širiti i u okolne strukture. Bol se može širiti u donji dio trbuha ili u kukove. Bol se obično pojačava kod aktivnosti, kod ležanja na boku, te kod kašljanja ili kihanja. Savjetujem pregled.

Sandra0002

24.07.2019. 09:30

Poštovani doktore, može još samo jedno pitanje. Preponska bol je više kao nuspojava boli koja dolazi sa stidnih usana. Kao da se bol sa stidnih usana samo proširi u prepone. Zanima me bi li to možda mogle bit neke upaljene žljezde jer osjetim brdašce i na lijevoj i na desnoj velikoj stidnoj usni, koje je bolno, kao potkožni prišt u boji kože, cijelopodručje je malkoc crveno, te osjetim između desne velike i male stidne usne neko malo izbočenje te me zanima bi li ta bol mogla biti uzrok nekih upaljenih žljezda?
Hvala puno i lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

24.07.2019. 17:25

Ukoliko osjetite oteklinu u predjelu stidnih usana, uz crvenilo, moguće da se radi o upali žlijezde. Na tom području najčešća je upala Bartholinijeve žlijezde. Kad se Bartholinijeva žlijezda upali može narasti do veličine jajeta, uz crvenilo i izrazitu bolnost tog područja. Savjetujem pregled jer je ovako nemoguće točno reći o čemu se radi.