Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica na stidnim usnama


Autor Poruka

Maja977

18.01.2020. 11:20

Poštovani, prije nekoliko dana na stidnim usnama pojavila mi se kvržica koja je bolna na dodir. Nakon tuširanja ona se malo smanjila, ali se kasnije opet povćala. Menstruacija mi je uranila 8 dana, točnije na 19. dan ciklusa. Nemam spolne odnose, a trenutno koristim antibiotike radi upale grla. Molim Vas za pomoć, hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

18.01.2020. 12:55

Poštovana, najvjerojatnije se radi o upali korijena dlake (folikulitis) ili lojne žlijezde (kojih je u tom području mnogo). Najčešće spontano prolazi, a antibiotici koje pijete pomoći će u liječenju. Ukoliko bi se promjena širila savjetujem pregled.

pahuljica_

06.10.2022. 11:55

Postovani, u drugom sam tromjesecju trudnoce. Prije mjesec dana primijetila sam malu kvrzicu na unutarnjim stidnim usnama, pri vrhu, na samoj kozi, zadebljana, suha i hrapava, kao bradavica, nalazi se samo na tom mjestu. Ne boli i ne svrbi, boje koze, samo na dodir osjecam da je koza tu hrapavija i ispupcenija. HPV nalaz prije trudnoce uredan. Na opis, sto mislite o cemu se radi, odakle se stvorila i na koji nacin se uklanja? Hvala.