Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


"lažna" menstruacija


Autor Poruka

sonja

13.12.2004. 15:41

Poštovani,

Imam 30. godina, rodila sam prije 2 godine dijete, trudnoća je bila vrlo uredna, porod normalan bez ikakvih komplikacija. U razdoblju nakon poroda i sada sam zdrava, prije mjesec dana mi je učinjen papa test koji je uredan. Međutim, liječnik mi je rekao da imam na cerviksu polip veličine cca. 1 cm te propisao geonistin vaginalete i dogovorili smo se za odstranjenje polipa u skoro vrijeme. Ne zamjerite na ovakvom (možda dugom) uvodu, no trudim se što vjernije prenijeti vam situaciju. Dakle: posljednja menstruacija mi je bila 23.11.2004. i baš u vrijeme plodnih dana suprug i ja smo imali odnos koji nije završio njegovom ejakulacijom u meni. 17. dan ciklusa sam primijetila sukrvavi iscjedak na gaćicama koji je trajao naredna dva dana. Budući da sam uvijek do sad imala izuzetno uredne cikluse (gotovo "na dan"blunk, bez ikakvih drugih ginekoloških smetnji, može li ova sukrvica biti uranjena menstruacija? Inače se osjećam dobro, bez promjena. Naglašavam da inače nemam nikakvih PMS "simptoma" osim, možda, nadutosti. Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. Josip Djelmiš

18.12.2004. 11:52

Poštovana Sonja,
Krvarenje koje ste imali vrlo vjerojatno je krvarenje iz cervikalnog polipa.

inin

29.12.2018. 14:20

Poštovani,

imam 20 godina i imala sam NEzaštićen seksualni odnos sa momkom. Moje menstruacije su redovne, ciklus traje 28 dana i svaka je u dan tačna, nikad ni jedna nije kasnila. Menstruacija nakon tog odnosa je bila kao i svaka druga, jako bolna sa probadanjem u donjem dijelu leđa, jaki grčevi i mnogo krvnih ugrušaka. I naredna je došla na vrijeme i bila je malo manje bolna ali jednako obilna kao prethodna sa ugrušcima. Postoji li šansa da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

29.12.2018. 21:25

Poštovana, ne postoji mogućnost trudnoće.

Mamajemojeime

04.11.2019. 18:40

Postovani,
Odnos sam imala prije 4 mjeseca koristili smo metodu prekinutog snosaja. Od tada imam neredovan menstrualni ciklus, menstruacija mi varira ili ranije ili kasnije. Ali sto kazu u strahu su velike oci, postoji li mogucnost da su to lazne menstruacije, ili sam samo umislila simptome trudnoce, tavbije bolove oko pupka i donjem dijelu trbuha, mucnine.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 01:05

Poštovana, budući da su nastupile menstruacije, trudnoću možete isključiti. Uradite test na trudnoću da se uvjerite.

Mamajemojeime

06.11.2019. 19:00

Postovani,
Izvinite radila sam test pokazao je negativno (nadam se da nakon 4mj ne moze biti lazno negativan) ova menstruacija je kraca od ostalih i nije bilno mnogo ugrusaka ili sam ja sad vec paranoicna. Ne mogu jos dobiti termin kod doktorice, pa vas molim za savjet. Da li je moguce da sam umislila udarce/grceve po stomaku kao kod pokreta bebe, i osjetljivost grudi. Moze li biti moj strah uzrok tome ili jos nesto?

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 21:05

Trudnoću možete isključiti sa sigurnošću. U vrijeme kada ste radili test, on je 100% siguran.