Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ljetovanje i menstruacija


Autor Poruka

stella

09.06.2001. 19:40

Lijepo molim odgovor na pitanje:

Kako izbjeći menstruaciju za vrijeme ljetovanja?
Čitala sam da se produženim uzimanjem kontracepcijskih pilula može odložiti menstruacija. Inače ih ne koristim, nego imam spiralu. Smijem li jedno razdoblje (mjesec i pol) uzimati pilule i koje?

Zahvaljujem.

Doc. dr. S. Kupešić

10.06.2001. 21:31

Poštovana gospođo,
Uporabom oralnih kontraceptiva (Cilesta, Stedirila i sl.) moguće je izbjeći mjesečnicu tijekom godišnjeg odmora. Uobičajeno je uzeti kontraceptiv prema preporuci od 1. dana m. ciklusa, te nekoliko dana prije nego li želite dobiti menstruacijsko krvarenje prekinuti primjenu tableta. Tako ćete "otkrvariti" svoje u terminu prije godišnjeg odmora i uživati u nesmetanom kupanju. Primjenom oralnih kontraceptiva moguće je i produljiti menstruacijski ciklus, ali se katkada u korisnica intrauterinog uloška može javiti mrljasto krvarenje, te se prva "strategija" smatra za Vas povoljnijom. Želim Vam ugodne praznike i uspješno provođenje sugerirane terapije.

stella

13.06.2001. 11:13

Poštovana gospođo doc.dr. Kupešić,
Hvala Vam najljepša na iscrpnom i promptnom odgovoru.
Želim i Vama ugodno ljeto!

Stella