Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ljustenje stijenke maternice?


Autor Poruka

charlie

24.02.2002. 19:23

Postovana doktorice!

Prilikom svake menstruacije mogu se vidjeti oljusteni komadici koji izlaze s krvlju. No, zadnji put mi je to cudno izgledalo.
Na povrsini tampona primijetila sam, ne znam kako to nazvati, vece komadice, poput bijele ili prozirne opne. Nisu bili natopljeni krvlju, nego cisti i suhi. Takodjer sam po prestanku krvarenja u vaginalnom sekretu vidjela takve komadice, a nasli smo ih i pri spolnom odnosu, nekoliko dana poslije menstruacije.
Moram napomenuti da sam prije menstruacije, a i u vrijeme njenog trajanja koristila vaginalete Geonistin.
Kako mi se do sad nikada nije pojavilo nesto takvo, molim vas da mi objasnite sto je to, zasto se javilo, trebam li se zabrinuti i sto poduzeti.

Najljepse zahvaljujem.

Doc dr. sc. S. Kupešić

24.02.2002. 22:03

Poštovana,
Jedan od mogućih razloga je da ste doista prije menstruacijskog krvarenja trošili vaginalete koje su mogle uvjetovati specifičan izgled menstruacijske krvi koji ste opisali u Vašem upitu. Ipak, ukoliko će se ova pojava ponoviti bilo bi uputno učiniti ultrazvučni i ginekološki pregled kako bi se isključilo postojanje miomatozne promjene maternice.