Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Malformacije


Autor Poruka

Vesna

25.06.2002. 19:58

Poštovana,
do sada je s trudnoćom sve bilo u redu. Međutim na zadnjem UZV 36-1 tjedana doktor je uočio malformaciju bebinog želuca. Naručio me za dva dana na UZV, još uvijek isti problem. Diletacija želuca.

Imam 33 godine i napravila sam Double test. On je bio niskorizičan, i dosada je na svim UZV bilo sve u redu. A sad pri kraju loš UZV.
Sve ostalo na pregledu je u redu.
Molim Vas za vaše mišljenje o tome.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

26.06.2002. 06:42

Poštovana,
Dilatacija želuca može se javiti u stanjima opstrukcije ili suženja distalnijeg dijela probavnog trakta (npr. opstrukcija ili stenoza (suženje) tankog ili debelog crijeva) , a tzv "double bouble" može se pojaviti kod stenoze pilorusa koji je srazmjerno česta pojavnost u slučaju nekih kromosomskih aberacija. S ozbirom na činjenicu da je trudnoća odmakla u 36. tjedan, Vaš će ginekolog - opstetričar poduzeti daljnju obradu kako bi u interesu Vas i Vaše bebe odabrao optimalan način dovršenja trudnoće. Nadajući se da je proširenje želuca u Vašeg fetusa samo fiziološka varijacija (što je također jedna od mogućnosti), želim Vam puno sreće.