Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mama ima probleme


Autor Poruka

Rudi

21.01.2002. 21:38

Mama ima 48 godina i prije 5 godina počela je menopauza.Ginekolog je odredio hormonalne tablete Trisequens.Imala je teškoća i loše opće stanje, povremeno je uzimala Praxiten, ali se stanje malo popravilo pa ga je prestala uzimati.Unazad 4 mjeseca počele su velike vrtoglavice sa povraćanjem koje traje 3-4 sata.Poslije kad se smiri osjeća se dosta slaba, koristi tablete Torecan i Urutal, ali nema vidnog poboljšanja.Napravili smo pregled kod neurologa i nalazi su u redu.Ima problema sa lijevim uhom, slabo čuje i uho je dosta svrbi.Željeli bismo joj pomoći, a više ne znamo kako.Hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.01.2002. 17:21

Poštovani,
Tegobe Vaše majke ne doimaju se isključivo povezivim s menopauzom, već bi one zahtijevale detaljnu evaluaciju od strane interniste, neurologa, otorinolaringologa, kao i laboratorijske nalaze. Hormonska nadomjesna terapija nije magično medikamentozno liječenje koje će odagnati sve subjektivne tegobe Vaše majke, već je samo nadomjestak ženskih hormona koji su se u ovom periodu života fiziološki prestali lučiti. Sve druge probleme vezane uz kronične, neurološke, psihičke i ine tegobe treba detaljno dijagnosticirati, obraditi i ciljano liječiti.