Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mastopatija


Autor Poruka

Mandica

07.07.2002. 13:11

Imam 19 godina i unazad godinu i pol osjećam bol u desnoj dojci, prošle godine sam bila na ultrazvuku i rekli su mi da imam povećanu žlijezdu. Tokom godinu dana bol se povećavala i prije mjesec dana sam opet bila kod istog privatnog doktora, opet mi je napravila ultrazvuk i rekla da se to povećalo i da je nepravilnog rasta te da bi rado napravila biopsiju jer ni ona nije sigurna što je to zapravo. Rekla je da je moguće da se radi o mastopatiji ali da nije sigurna zato što me godinu dana nije prestalo boljeti. Sljedeći dan sam potražila drugo mišljenje i to u našem institutu ................, s njihove strane su rekli da je sve u redu i da misle da to nije tumor ali da moram malo češće dolaziti na kontrole kako bi to pratili! Moj problem i dalje ostaje isti jer u zadnjih par dana i kada dignem desnu ruku dojka me boli. Moje pitanje je: kome da vjerujem??? Molim Vas pomozite!!! Hvala

Mandica,

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

13.07.2002. 18:14

Poštovana,
S obzirom na Vaše subjektivne smetnje i njihovo progresivno pojačanje, uvećani palpacijski i ultrazvučni nalaz u odnosu na pregled prije godinu dana, priklonila bih se mišljenju Vaše liječnice koja savjetuje učiniti biopsiju pod kontrolom ultrazvuka kako bi se cito-patološki verificirao nalaz ove lezije. Nakon uvida u histopatološki rezultat odrediti će se daljnje smjernice u praćenju i liječenju Vaših promjena na dojci.