Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


maternica


Autor Poruka

tasha

29.11.2001. 21:53

Postovana doktorice,
molila bih Vas da mi objasnite koji su to maternicki uzroci neplodnosti?
I da li su ljecivi?
hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

02.12.2001. 14:16

Poštovana Tasha,
Odgovor na Vaše pitanje sadržan je u mom prethodnom odgovoru i prilažem ga: Maternični uzroci neplodnosti su mehanički ili funkcionalni uzroci koji mogu remetiti sposobnost nidacije zametka u materničnu sluznicu, a među najčešće spadaju: anomalije maternice, endometrijski polipi, priraslice, submukozni miomi, te neprimjerena prokrvljenost i debljina endometrija. S obzirom da prepoznavanje ovih faktora zahtijeva izrazitu izvježbanost ultrazvučnog pretraživača, iskustvo i posebnu, visoko sofisticiranu ultrazvučnu opremu (transvaginalni trodimenzionalni i color dopler UZV aparat ) savjetujem Vam da s obzriom na Vaša brojna pitanja posjetite specijalistu iz ovog područja u tercijarnom centru za liječenje neplodnosti koji će Vam nakon detaljnog pregleda dati sva pojašnjenja vezana uz Vaš problem i objasniti smjernice u daljnjem liječenju.

tasha

02.12.2001. 19:11

Postovana doktorice, molim Vas da me uputite tocno na koju adresu da se obratim kako bih dobila odgovore detaljnim pretragama
hvala