Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menopauza


Autor Poruka

Dijana

07.05.2002. 21:04

Poštovana dr.Kupešić,

imam 51.godinu i prije 5 godina sam počela piti trisequence zbog pojave niza problema vezano za menopauzu ( valunzi , neredovite menstruacije, obilno krvarenje... ).

Zbog obilnog krvarenja u veljači ove godine liječnik je preporučio da počnem koristiti cliogest.
Krvarenje je prestalo, odnosno izgubila se menstruacija no ovaj mjesec sam ponovo prokrvarila.

Molim Vas da mi pojasnite o čemu se radi i što bi bilo poželjno učiniti-nastaviti tu terapiju ili nešto drugo. Napominjem da imama problema sa štitnjačom ( upala štitnjače )

Srdačan pozdrav.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

08.05.2002. 22:04

Poštovana,
Osnovna pretraga koja bi se savjetovala u Vašem slučaju je transvaginalni ultrazvuk kojim će se analizirati debljina maternične sluznice i color dopler kojim će se ocijeniti stupanj prožiljenosti maternice i endometrija. Ukoliko će ove pretrage ustanoviti neprimjereno zadebljanje endometrija vjerojatno će se inzistirati na potrebi za kiretažom kako bi se patohistološki procijenila građa sluznice, te će se u ovisnosti o rezultatu pretage savjetovati ili ukinuti primjena hormonskog nadomjesnog liječenja. Ovim pretragama također će se isključiti postojanje patologije u području adneksa koje katkada može biti uzrokom krvarenja tijekom menopauze.