Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstracija nakon Duphaston tableta


Autor Poruka

lidija.p.

25.10.2020. 01:50

Poštovani doktore ,pošto M nisam dobila u 9 mj moja ginekologinja mi je prepisala Duphaston 2x1 kroz 10 dan ,dobila sam M nakon 5 dana od prestanka terapije.
Ono što mi nije jasno je to (prvi puta se susrećem sa Duphaston) dali je normalno da prvi dan M imam vrlo blagu oskudnu M ,ujutro je bilo svjetlo smeđe da bi do navečer bilo blago roza pomiješano sa smeđe vrlo oskudno,3 dnevna uloška sam danas potrošila,dali je to tako uobičajeno nakon terapije? Dali će sutra dan krenuti prava M (tj normalna crvena boja menstruacije?)Ima vrlo blage grčeve u jajnicima i leđima,pojačan apetit za slatkim ,par akni oko brade i valove vručine,bolova u grudi nema kao i inače(samo kada sam bila pod terapijom).Sad se bojim da to nije možda neka lažna M ili je normalno da bude prvi dan oskudna,inače imam prvi dan Menstruacije srednje obilno i bude uobičajena boja kako i treba biti . Spolni odnos je bio 2.9 zaštićen prezervativom ejakulacija van mene ,a pregled ginekologa 9.10.Uzv uredan uzet papa test.Dali moram opet kod ginekologa?Ovako je sve ok na Uzv nema cista ,jedino što mi je rekla da nije bila ovulacija uopće
I ako menstraciju dobijem u vrijeme terapije da prestanem piti ,ili će u protivnom M nastupiti poslje terapije.,zavisi o debljini endometrija ( koje mi naravno nije rekla)
Ja se ispričavam na dugom postu
. Hvala lijepa.

Ivo Balenović, dr. med.

25.10.2020. 10:40

Poštovana, jačina menstruacije ovisi o debljini endometrija, a taj podatak nemamo. Duphastonom se 'imitira' normalan, ovulatorni ciklus, i nakon prestanka terapije dolazi do krvarenja. Obzirom na vrijeme proteklo od odnosa do uzv pregleda, trudnoću možete isključiti.

lidija.p.

25.10.2020. 11:30

Hvala lijepa , menstruacija je normalna 2 dan kakva treba biti i inače, popraćena grčevima i kojim ugruškom.Srednje obilno.
Trudnoću isključujem i ja.
Hvala vam ,svako dobro Doktore.

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2020. 10:45

Nema na čemu. Također.