Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menstruacija


Autor Poruka

tina

28.10.2001. 20:35

postovana lijecnice,zadnjih nekoliko puta menstruacija mi je obilna i ljustenje maternice je obimno tako da sa krvlju pronalazim i vece "konade"koze isl.da li se mozda radi o ranom pobacaju ili je to normalno.napominjem da su menstruacije redovne i ne traju dulje nego uobicajeno.tina

ivana

30.10.2001. 12:51

postovana doktorko,
zanima me da li je moguce da devojka ostane u drugom stanju iako posle dobije menstruaciju.ja sam na pr.imala prosli mesec,ali ovog meseca mi kasni.da li je moguce da se radi o trudnoci?
unapred zahvalna

Doc dr. sc. S. Kupešić

30.10.2001. 21:21

Poštovana,
Pojava koju opisujete ukazuje da se radi o ljuštenju obilnije količine endometrijskog tkiva što može biti posljedice 1. zadebljanja sluznice (ultrazvučnim pregledom bi se trebalo isključiti postojanje hiperplazije endometrija ili endometrijskog polipa), 2. postojanje miomatoznog čvora, 3. minimalna je šansa da se radi o ranom gubitku trudnoće (to se može eksplicitno dokazati testom na trudnoću, tj beta hCGom). Prema tome, savjetujem Vam da se obratite Vašem ginekologu kako bi učinio potrebne preglede i dao Vam objašnjenje Vašeg poremećaja.

tina

04.11.2001. 15:35

recite gdo doktor da li bi eventualno to moje stanje koje uzrokuje ovako pojacane ugruske u menstr.krvi moglo dovesti do nepoldnosti ako se ne lijeci i ima li ikakvog utjeca na plodnost?hvala..tina