Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija nakon poroda


Autor Poruka

katarina

07.03.2003. 14:54

Iskljucivo dojim dijete i nakon lohije i iscjetka 5 tjedana nakon poroda dobila sam menstruaciju koja je trajala 5 dana. Nakon toga ponovno pojacani smedji iscjedak i malo sukrvice. Za dva tjedna isla sam na gin. pregled, palpacijom sve bo no pri pregledu sam krvarila. Vaginalnim UZ utvrdjeno mi je da je desni jajnik navucen na maternicu i otuda bol i tijekom trudnoce. Na istoj strani zbog krvarenja u 14tj trudnoce sumnja na septum maternice (dijete donoseno 2680g, posteljica mala) koji se mozda nazire i pri sadasnjem pregledu. Preporucen UZ u drugoj fazi ciklusa no opet je nastupilo krvarenje, izgleda novi menst.ciklus, znaci nakon 21 dan.
Napominjem da do sada nisam imala nikakvih upala i redovito isla na gin.preglede te tijekom trudnoce imala iscjedak koji je receno da je u redu a bol na desnoj strani se pojavila nakon toga krvarenja u 14tj trudnoce. Ovo sve sam opisala kako bi mi odgovorili trebam li se zabrinuti ili to sve spada u nekakvu normalu jer nadam se imati jos djece a zanima me da se ne ponovi ovo sve odnosno da ne utjece na pobacaj.

Prof. dr. Josip Djelmiš

12.04.2003. 22:58

Poštovana Katarina,
Nakon poroda često nastaje upala sluznice maternice. Krvarenje koje ste imale nakon pet tjedana od poroda nije bila menstruacije, već neuredno krvarenje nastalo zbog upale maternice.
Krvarenje u 14. tjednu trudnoće je simptom prijetećeg pobačaja.