Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Miom


Autor Poruka

Emilija

16.03.2004. 15:13

Postovani,
Imam 29 godina i rodila sam dve djece.Imam anemiju:hemoglobin 86, a serumsko zelezo 2. Istovremeno imam produzene i bolne menstruacije(7 dana), kako i povremene krvarenja izvan ciklusa, i stalne bolove u trbuhu.
Na savet hematologa posetila sam ginekologa i ustanovio da imam miom velicine 35mm. Veoma sam zabrinuta i neznam sta je najbolje da se uradi.
Koja je velicina krajna da se otstrani hiruskim putem miom,i koje su posledice od toga i dali postoje neka lekarstva za da se smanji. Unapred zahvaljujem za odgovor.

Nada

23.03.2004. 09:15

Poštovani
Imam 47 godina i dijagnosticiran mi je rađajući miom promjera oko 1,5 cm. Možete mi pojasniti kakav je to miom.
Hvala

prof. dr. Josip Djelmiš

24.06.2004. 08:41

Draga Emilija,
prema opisu Vaših tegoba vjerojatno se radi o submukoznom mioma (miomu koji se nalazi i raste prema materištu), pa bi trebalo odstraniti miom histeroskopski ili laparoskopski.

Draga Nado,
miom čija je lokalizacija u materištu maternica ga želi istisnuti pa se zbog toga naziva "rađajućim miomom". Takav "rađajući miom" se može vrlo jednostavno odstrabiti.