Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pomoć


Autor Poruka

Marina

17.03.2004. 20:43

Moj problem je u tome što imam jako bolne menstruacije. Naime svaki prvi dan menstruacije imam jake bolove koje prati mučnina, povraćanje, proljev i pad tlaka, hladan znoj i u par situacija su mi se čak tresle ruke i noge. To već traje godinama ali u zadnjih par mjeseci mi je sve gore. U početku sam pokušavala sama ublažavati bolove gutanjem tableta protiv bolova ( voltaren, ibufren, ketonal ...). Prije par mjeseci pokušala sam i s kontracepcijskim pilulama ( triquilar) koje nisu pretjerano pomogle zbog nekih nuspojava pa sam morala prestati.
S obzirom da mi je taj problem bolne menstruacije počeo stvarati probleme na poslovnom planu( prošli mjesec sam se srušila od bolova na poslu), molim Vas ako mi možete pomoći nekakvim savjetom. zanima me da li uopće postoji mogućnost potpunog prestanka boli kod menstruacije. Nedavno sam napravila sve pretrage potrebne za dobivanje hormonske terapije, a drugi doktor ( drugo mišljenje) mi je prepisao kontracepcijsku pilulu Ciles koju bi trebala početi piti od idućeg mjeseca. Iako sam već od svega toga pomalo skeptična jer do sada bolovi nisu prestali niti se ublažili ( postaju još bolniji ) molim za pomoć ako znate.
Unaprijed od srca hvala,
Marina

prof. dr. Josip Djelmiš

24.06.2004. 08:34

Draga Marina,
ako želite riješiti problem bolnih menstruacija poslušajte svog doktora i uzmite hormonsku kontracepciju (Cilest).