Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


misljenje


Autor Poruka

anja

03.09.2002. 13:09

Postovani,
Suprug i ja vec nesto manje od godinu dana ne koristimo kontracepciju. Dogovor je bio da necemo u pocetku tempirati odnose vec smo se nadali spontanom zacecu. Moje menstruacije su bile do tada relativno uredne (31-33 dana). Nakon par mjeseci sto nije doslo do zaceca pocela sam se ja malo opterecivati, a parelelno s time doslo je do poremecaja ciklusa (tri uzastopna s razmakom vecim od 40 dana). Pregledom kod ginekologa ustanovljeno je da je taj posljednji sigurno bio anovulatoran, ali obzirom da su moji prethodni hormonalni nalazi bili OK i ultrazvucni nalaz - osim nesto sitnih cista na jednom jajniku, ali mi je receno da to nije PCO) ginekologica je predlozila da pricekamo. Nakon toga ciklusi se postupno normaliziraju, a jedan mjesec sam mjerila bazalnu temp i bilo je u redu.
Mene zanima, da li je vec alarmantno to sto nisam ostala u drugom stanju (obzirom da je vec skoro godinu dana prosla) i da li je potrebno poduzimati neke konkretnije mjere?
Jos uvijek se nadam spontanom zacecu te odgadjam tempiranje odnosa jer se bojim psihickog pritiska.
Zahvaljujem se na odgovoru.
Pozdrav.

prof. dr. Josip Djelmiš

04.09.2002. 20:59

Ako ste zabrinuti javite se ginekologu. Je li suprug učinio spermiogram?

Srdačan pozdrav, prof Josip Djelmiš