Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mjesećnica


Autor Poruka

Luna

04.02.2002. 23:48

Poštovani!!
Prilikom zadnjih 3,4 menstruacije, menstrualna krv mi je izrazito tamne,tamne boje ,što mi nikad prije nije bilo (osim pri kraju ili početku menstruacije).Također menstruacija mi je puna mrvica i komadića,kao da se gruša!! Budući imam česte recidive gljivica (obične,ostali nalazi-brisevi cerviksa i sl. su uredni..),može li to biti jedan od uzroka??Imam i vodenu cistu na jajniku (ali njih sam imala i prije,a takvih "pojava" nije bilo!!).Također zadnja menst. mi je došla 7 dana ranije,što mi je također neobično,jer inače uvijek imam uredan ciklus.22 su mi godine!!!
Unaprijed puno,puno hvala na odgovoru!!!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

06.02.2002. 14:33

Poštovana,
Ovakav opis menstraucijskog krvarenja može biti uslijed komplikacije infekcijom, no ukoliko će se simptom ponavljati preporučila bih ginekološki i po potrebi ultrazvučni pregled kako bi se isključila ginekološka patologija (ciste na jajniku ili zadebljanje matrnice uslijed mioma ili adenomioze).