Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mjesečnica


Autor Poruka

SRM

20.10.2018. 00:10

Poštovani,

Mjesečnicu sam imala 21.9. i nakon toga 18.10. Obavila sam ginekološki pregled i PAPA test u devetom mjesecu, moj ginekolog je utvrdio da je stanje jajnika i maternice citiram “besprijekorno”. PAPA test je uredan. Moja prethodna menstruacija počela je smeđim krvarenjem (što sam rekla svom ginekologu koji me naručio da dođem poslije menstruacije na pregled što sam i učinila krajem rujna i opet je potvrdio da je stanje besprijekorno i da nema nikakvog razloga na brigu, da se zna u toku godinu dogoditi takvo malo drugačije krvarenje od uobičajenog). Ono što mene muci je da je i ova menstruacija (ako je to menstruacija) koja je počela 18.10.Opet smeđa (ali i sa nešto svjeze krvi) i ovaj put dosta gusta, ali oskudna. Grčeve sam imala od ovulacije do prije par dana, vise me ništa ne boli. Suprug i ja radimo na bebi i imam osjećaj da je sve bilo u redu dok se nismo odlučili za to. Molim Vas savjet sto napraviti, kakve pretrage? Dali to utječe na nemogućnost začeća? Pokušavamo 7 mjeseci bezuspješno. Zašto imam grčeve dosta prije menstruacije? Dali može biti uzrok napetost, iščekivanje ili stres na poslu kojem sam ovih mjeseci poprilično izložena? Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

20.10.2018. 18:15

Poštovana, ukoliko uz redovite odnose ne dođe do trudnoće unutar godinu dana potrebna je obrada. Prvi je korak spermiogram supruga.. Prema nalazu spermiograma odlučuje se o daljnjim pretragama.