Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguca trudnoca?


Autor Poruka

Dinna28

08.09.2018. 20:05

Postovani, prestala sam koristit Diane35 prva menstruacija nakon toga kasnila je 3 dana, test na trudnocu je bio negativan. Menstruacija je stigla cetvrti dan i trajala je 4 dana. Krvarenje je bilo tamnosmedje i prestalo je prekjucer. Danas ponovo imam tamnosmedji iscjedak sa sukrvicom. Je li menstruacija jos traje ili je ipak moguca trudnoca? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

08.09.2018. 21:20

Poštovana, budući da je test bio negativan, ne radi se o trudnoći. Nakon prestanka korištenja kontracepcije moguća su nepravilna krvarenja.

Marina26

09.09.2018. 13:00

Poštovani,
Imam jednu pitanje za Vas. Pijem yasmin tri mjeseca tj ovo mi je treca kutija a prije toga sam 5 godina pila yaz te napravila pauzu od pilula 7 mjeseci. U mojim godinama sto sam pila pilule nisam se susrela sa sljedećim situacijom do danas. Naime, inace ne konzumiram cesto alkohol ali jucer smo slavili zaruke moga brata i pocelo se pit vec u 5 popodne i to bijelo vino sa kolom. Uglavnom pilulu sam popila u 9 navece kao i obicno a do tada sam popila mozda 3 case. S obzirom da me glava boljela jos od ranog popodneva popila sam andol 300 oko pola 11 navece. Kasnije se nastavilo slavlje te sam popila ocito previse (dvije tekile i dvije redbull votke) sto je dovelo do toga da sam oko pola 3 ujutro pocela povracat i povrscala sam 4 puta izmedu pola 3 i 6 ujutro s time da u tom periodu vise nisam konzumirala alkohol samo vodu. S obzirom da sam seksualni odnos imala 6 cetvrtak navece zanima me da li zbog navedene situacije zastita smanjena i da li se trebam brinut oko trudnoce? Trebam bi mozda uzet pilulu za dan poslije i da li trebam neku dodatnu zaštitu za naredne dane? Naglasila sam kako sam sinoc popila sedmu tabletu u blisteru te nikakvu dodatnu nisam popila nakon povracanja. Molila bih Vas za misljenje jer ovo mi se nikada nije dogodilo i neugodno mi je jako ali ne znam sto vinuti. Hvala

mirela001

10.09.2018. 10:45

Poštovani,
zadnja mjesečnica mi je bila 14.08.2018. god., ciklusi mi traju 24-25 dana i to već zadnjih par godina ((imam 43). iamli smo nazštićeni odnos tokom moguće ovulacije. menstruaciju još nisam dobila, ali mi već 4 dana kada se obrišem postoji iscjedak, pvo je bio smeđi, kod tuširanja imam one končiće koji se pojave i kod menstruacije, sada malo kod brisanja ima crvene krvi, ali sve u svemu nije menstrucija. dali je to probojno krvarenje prije menstruacije (pošto se pojavljuju i ti končići) ili postoji mogućnost da se radi o ranoj trudnoći. simptoma nema nikakvnih osim bolnih grudi.
puno hvala
lp

Ivo Balenović, dr. med.

10.09.2018. 16:50

Poštovana Marina26, tableta se uspjela apsorbirati i nije potrebno uzeti dodatnu, kao niti koristiti dodatne metode kontracepcije.

Ivo Balenović, dr. med.

10.09.2018. 16:50

Poštovana mirela001, savjetujem da uradite test na trudnoću jer postoji mogućnost da se radi o implantacijskom krvarenju.