Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća bez odnosa


Autor Poruka

zabrinuta2020

15.03.2020. 12:10

Pozdarav.
Ne znam kako da počnem..
Od menstruacije do menstruacije prođe inače 26 dana.Prije nove goodine,tj 12 mjesec sam dobila 17.12,a trajalo je do 21.12 , za novu godinu tj 31.12 sam oralno zadovoljavala momka,on je rekao da je svšio ali ja to nisam primjetila,ako me razumijete,par minuta poslije toga je došlo do dodirivanja naših polnih ogana gdje je on bio na početku,odnos nisam nikad imala ,tj nevina sam. Da li postoji mogućnost da je ostalo spermića te da je došlo do oplodnje prilikom dodirivanja organa. Menstruaciju poslije toga sam dobila na 31 dan i trajala je od 16.1-20.1 , bila je uobičajna i trajala 5dana kao običajno. Drugu menstruaciju sam dobila 12.2 i trajala je 4 dana , tj do 15.2. Ovu treću tj u martu sam dobial,ali mislim da nije menstruaicja noc prije samvidjela na toalet papiru krvav trag,medjutim menstruacija je bila skroz kratka i bilo je jako malo krvi,a krv je bil tamnocrvena bez ugrusaka . Evo danas je 4 dan i nesto malo ide,ali skroz slabo kao i predhodne dane.Sve tri menstruaicje su popracene bolovima u stomaku prva dva dana.Zanima me da li je moglo doci do trudnoce tim putem i da li su ovo predhodno bile lazne menstruacije? s tim da naglasim da sam poslije prve menstruacije u januaru ,tj izmedju prve i druge radila test na urin koji je bio negativan.Promjea u grudima nema,s tim da mi je malo narasqtao stomak ili mi se cini,mozda sam umislla jer sam pod velikim stresom. Konacno pitanje da li ima mogucnoti da se radi o trudnoci i zasto mi se dogadja da je mestruacija ovakva(ako se ne radi o trudnoci) jer uvijek bude s vise krvi,uplasena sam,molim za odgovor . Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.03.2020. 20:50

Poštovana, trudnoću sa sigurnošću možete isključiti. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenzitete i duljine trajanja.