Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguća trudnoća - prvi put


Autor Poruka

Lunyy

18.08.2020. 21:30

Postovani, imam 17 godina. U noci sa nedjelje na ponedjeljak imala sam prvi spolni odnos. Bio mi je zadnji dan menstruacije, imala sam blago krvarenje. Posto su mi ciklusi zadnjih par mjeseci kraci, prosječno 22 dana, plodni dani su mi prema aplikaciji poceli vec dan nakon zadnjeg dana krvarenja, a ovulacija je predviđena 19.8., no ja to ne mogu točno znati. Koristili smo kondom, ali on nije stajao bas skroz priljubljeno uz njegov penis. Svako malo smo provjeravali kako stoji i popravljali ga ako bi malo počeo spadati. Kaze da je osjetio da je nesto malo izislo prvi put, nije siguran je li to sperma, vidjeli smo to oboje u kondomu. Napravili smo to 2 puta, u razmaku od sat ili dva, promijenili 2 kondoma. U tijeku 2. puta zadovoljavala sam ga rukom preko kondoma i nakon toga, bila sam na njemu i kad mi je rekao da se maknem krenuo ga je vadit i do kraja se zadovoljio rukom, kaže da je siguran da mu ništa nije izašlo u meni, ali kad sam se makla s njega kondom je bio u meni i otvor kondoma je virio van. Nismo sigurni je li i u jednom trenutku kad je spao bio u meni "na golo", ali mislim da nije jer bi kondom onda vjerojatno bio dublje te je očito do toga došlo prilikom vađenja. Mislite li da postoji mogućnost trudnoće posto je došlo do te nezgode, iako kaže da nije osjetio da ista izlazi u meni, a i počeo je svrsavati tek vani. Jucer i danas na ulošku sam imala svijetlo smedu mrlju (ne znam je li to od završetka menstruacije, ili od odnosa, od himena, makar je i prilikom odnosa bilo dosta krvi, vjv i od menstruacije i himena. Mislite li da imam razloga za strah i kada mogu napraviti test za trudnoću, tek za dva tjedna ili prije?

Ivo Balenović, dr. med.

20.08.2020. 01:50

Poštovana, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Pričekajte menstruaciju. Samo ako ne nastupi na vrijeme, uradite test na trudnoću.