Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogući problemi u trudnoći


Autor Poruka

lala2412

26.05.2020. 12:20

Poštovani, imam 29 godina i trudnica sam, trenutno u 25 tt . Moja trudnoća je do sad teče uredno, nije bilo nikakvih većih komplikacija, osim sitnog krvarenja na samom početku. Moja trudnoća je rezultat IVF (FET), i to ukupno sedmog postupka unutar sustava potpomognute oplodnje. Do 14 tt koristila sam estrofem tablete i crinone gel, a sada koristim duphaston, novalac kapsule i magnezij direkt. Moja ginekologica nije jako zainteresirana oko postavljanja dijagoze i suvislog čitanja nalaza krvi, postoje li ikakve indikacije oko mojih nalaza. Imam potvrđenu "blažu" tromobofiliju - HETEROZIGOT PAI-1 4G/5G I HOMOZIGOT MTHFR 1298C (na humanoj su mi rekli da to nije ništa i da ne treba piti nikakvu terapiju, samo aktivnu folnu iz novalac kapsula), dok mi je zadnja krvna slika došla s povećanim sljedećim vrijednostima: leukociti - 14,1, MCHC - 349 i MPV - 10,7. Moja ginekologica nije na to obraćala pozornost, rekla da su nalazi uredu. Trudnoću vodim i privatno, i čekam sljedeću kontrolu kada ću savjet što i kako. Jako me strah da ne bi moje stanje utjecalo na bebu i ako mogu nešto učiniti, to bi htjela biti prije nego što se bilo što dogodi, a svakako ukoliko treba ću se naručiti i privatno kod hematologa da mi isti točno očita nalaze jer do sada me nitko nije slao na daljnju obradu zbog trombofilijskih faktora, a moja ginekologica to ne želi ni čuti. Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2020. 15:00

Poštovana, nema potrebe za terapijom trombofilije jer kod vas postoji samo minimalno povišen rizik za eventualne komplikacije. Leukociti su u trudnoći uvijek povišeni, a prosječna koncentracija hemoglobina u eritrocitu i prosječan volumen trombocita nemaju nikakvog utjecaja na trudnoću.

lala2412

26.05.2020. 15:30

Poštovani, zahvaljujem Vam se na brzom odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2020. 17:15

Nema na čemu.