Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost gljivične infekcije


Autor Poruka

Chery29

21.05.2022. 23:45

Poštovani,
Unazad nekoliko dana imam veoma ljepljivi gusti i žuti iscjedak iz rodnice te svrab vanjske površine spolovila, ništa unutra. Pošto uz taj neobični žuti iscjedak koje nema nikakav miris imam redovno i uobičajeni prozirni iscjedak bez mirisa (žuti bude 2-3 puta dnevno na papiru kada se obrišm) zanima me što bi to moglo biti. Također, pošti ovih dana ovuliram, tokom ovulacije mi se pojavio isti taj iscjedak sa konzistencijom inače prilikom ovulacije(jako rastezljiv), samo također žute boje. Prema simptomima sam čitala da je najčešće u pitanju gljivična infekcija, a ja je osobni nisam nikad dosad imala, stoga Vas pitam za mišljenje i savjet.

Ivo Balenović, dr. med.

23.05.2022. 16:40

Poštovana, moguće da je gljivična upala. Gljivice su uobičajeni stanovnik mikroflore čovjeka. Kada se mikrovaginalna flora poremeti (pad imuniteta), one mogu porasti i izazvati upalu.