Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim savjet


Autor Poruka

12.08.2021. 01:25

Postovani, nakon uzimanja lijeka ampicilin ALKALOID , poceo mi je urin da smrdi na amonijak. I nakon druge tablete pocelo je da me pece prilikom mokrenja. To je bilo u nedjelju 8.8 , nakon 3 tablete prestala sam da uzimam. A pila sam radi upale grla, dobila sam antibiotik od strane lijecnika na hitnoj... Medjutim danas kao da imam uzasan svrab u vagini i peckanje, posebno pri mokrenju (uopste ne mokrim mnogo a ucestalo idem na wc )... Drugi dan mi je menstuacije a inace imam obilan menzes i ne znam sta bih da radim, vjerovatno uz sve to ima i iritacije od ulozaka i obilnog krvarenja... Pijem dosta tecnosti jer sam mislila da imam upalu mokracnih kanala... molim Vas za savjet sta bi moglo da bude.. Hvala, srdacan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

12.08.2021. 11:05

Poštovana, prema navedenom radi se o gljivičnoj upali. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Rojazol, Canesten, Plimycol...). Pričekajte da završi krvarenje.