Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim savjet..


Autor Poruka

Ivana

11.04.2003. 23:40

Poštovani,
Moj problem je sljedeći,otišla sam kod doktorice zbog povremenih bolova u donjem djelu trbuha i češćeg mokrenja,obavila sam pretrage urina i imam povišene leukocite 8-10, te dosta bakterija i pločastog epitela, urinokultura mi je sterilna. Popila sam dozu klavocina nakon kojeg min je bilo još gore i doktorica mi je rekla da se najvjerovatnije radi o ginekološkoj upali. Nakon toga sam obavila ginekološki preglet i uzet mi je bris, ali je problem u tome što su nalazi gotovi tek za dva tjedna, a meni je sve gore , pa sam otišla kod doktorice opće prakse koja mi je dala sinersul.
Simptomi su pečenje i bol prilikom mokrenja, povremeni bolovi u donjem djelu trbuha i lagani svrbež u rodnici, simptomi su najjaći ujutro, a do kraja dana se smiruju.
Mene zanima vaše mišljenje, i mislite li da ima smisla da pijem sinersul ako se radi o ginekološkoj infekciji...molim savjet jer meni više ništa nije jasno.

Hvala!

Prof. dr. Josip Djelmiš

12.04.2003. 21:57

Poštovana Ivana,
prema opisu vaših tegoba vjerojatno se radi o upali rodnice, najvjerojatnije gljivicama (Candida alb.). Međutim, da bi se potvrdila dijagnoza potreban je ginekološki pregled, nakon čega će vam se prepisati terapija.