Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim za pomoć...


Autor Poruka

anastazija007

11.05.2017. 13:15

Poštovani doktore..
Duze vrijeme osjecam bolove u lijevom jajniku tj na mjestu gdje se nalazi jajnik..
Obavila sam ginekoloski pregled gdje mi je nadena unilokularna anehogena tvorba 2 cm i uvecani lijevi jajnik i lijevo se palpira mobilna tvorba
Ja te bolove osjećam tjekom plodnog razdoblja i kada dobijem menstruaciju samo me boli s te lijeve strane i jako osjećam taj lijevi jajnik,a tjekom mjeseca me prati tupa bol u tom dijelu
Zabrinuta sam jer duze vrijeme mi se ovo desava,ginekolog kaze analgetike pp.
Molim za savjet

Ivo Balenović, dr. med.

12.05.2017. 10:20

Poštovana,
ultrazvučni nalaz je uredan. Tvorba koja se opisuje je folikul (jajna stanica) što je normalno u žena u reproduktivnoj dobi. Mogući su bolovi prilikom ovulacije i menstruacije, pa ukoliko ne planirate trudnoću razmislite o oralnoj kontracepciji koja će spriječiti ovulaciju a time i bolove.

Antonija185

21.05.2017. 12:35

Postovani doktorre,

Molim Vas mozete li mi reci koliko dugo smijem piti folnu kiselinu (Folacin 5mg)? Pijem ju vec nekoliko mjeseci medjutim trudnoce jos nema pa ne znam da li je pametno nastaviti ili da prekinem.

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

22.05.2017. 00:05

Poštovana,
neće se ništa desiti ako nastavite piti folnu kiselinu, no trudnoća ne ovisi o njenom uzimanju.

Maja556

22.05.2017. 12:10

Pozdrav, zanima me možete li mi reći koliko dugo spermiji mogu preživjeti na zraku u slučaju ejakulacije na kožu? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

22.05.2017. 18:10

Poštovana,
životni vijek spermija u ženskom reproduktivnom sustavu je do 72 sata. Izvan njega je dok se sperma ne osuši.

Sunnylady94

23.05.2017. 23:40

Postovani,

dobila sam menstruaciju prije 5 dana, medutim prije nego li je krenula onako kako mi inace ide na papiru kada bi se obrisala bi imala tragova krvi, a na ulosku ne. Zadnjih par dana osjecam tupu bol, tocnije receno pritisak na gornji dio zeluca koji bi mi se znao spustiti do jajnika medutim sada vise nije to slucaj, sada naime taj pritisak osjecam samo na gornji dio zeluca, malo ispod prsiju. Prije dva dana sam uz taj pritisak i menstruaciju takoder imala i proljev ://. Jako sam zabrinuta jer nikada prije uz menstruaciju nisam imala takav cudan pritisak na gornji dio zeluca pa Vas molim pomoc oko toga posljedica cega bi to moglo biti?!
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

24.05.2017. 10:15

Poštovana,
bolovi u području želuca i ispod prsiju nisu povezani s menstruacijom. U obzir dolaze bolesti gastrointestinalnog trakta pa bih savjetovao pregled interniste.

milanap

15.06.2017. 10:25

Postovani, zbog pilula za kontracepciju imam problem sa suvocom vagine. Prilikom odnosa prosle nedelje osetila sam bol nakon cega sam krvarila. Otisla sam kod ginekologa, ona mi je rekla da imam rascep u vagini i da je najbolje pustiti da to prodje spontano, da 7 veceri stavljam biljne vaginalete i da nemam odnose mesec dana dok to ne zaraste. Jel to dovoljna terapija ili mi preporucujete nesto drugo? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

16.06.2017. 23:05

Poštovana, za sada je to dovoljna terapija. Ukoliko ćete i dalje imati problema sa suhoćom razmislite o lubrikantima.

milanap

16.06.2017. 23:15

Postovani, hvala na odgovoru. Danas sam opet prokrvarila,odnose nisam imala, tako da ne znam zasto se to desilo. Krvi je bilo malo, i bila je braon ne sveza. Uplasila sam se, a do ponedeljka ne mogu kod ginekologa... Da li mozda rascep ne zarasta nego je potrebno usivanje? I moze li se inficirati? Da li da uzmem jos neke vaginalete? Hvala i izvinite na ovoliko pitanja

Ivo Balenović, dr. med.

17.06.2017. 12:20

Poštovana, teško mi je govoriti o čemu se točno radi kada govorite o rascijepu jer ga nisam vidio. Da se radi o ozlijedi koju treba šivati liječnik koji je to vidio sigurno bi vas uputio u bolnicu. Ponekad se kod žena mogu javiti tzv. kontaktna krvarenja iz vrata maternice koja spontano prestaju. Mislim da za sada ne trebate ništa poduzimati osim ako bi krvarenje bilo obilno (ugrušci krvi) tada se svakako javite liječniku.