Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nadutost nakon laparoskopije


Autor Poruka

rafaello

04.11.2021. 14:45

Poštovani,
prije 17 dana sam operirala tri ciste na jajnicima (desni jajnik 5cm, lijevi jajnik 3 cm) zbog endometrioze, a gdje su mi pronašli priraslice na crijevu te se vršila resekcija crijeva. Šavove mi još nisu skinuli jer nije zacijelilo do kraja. Stolica mi je tvrda i često sam naduta. Ono što mi stvara estetski problem jest i što mi je trbuh jako napuhan kad nešto pojedem. Inače sam mršava i ravna i ovo mi sad izgleda grozno. Nikad prije nisam imala problema s time jer mi endometrioza nije uzrokovala niti jedan problem. Je li ova napuhnutost potencijalno od operacije ili?

Ivo Balenović, dr. med.

05.11.2021. 11:15

Poštovana, nadutost je posljedica slabije peristaltike crijeva. Ona može biti posljedica operacije, ali i prehrane. Treba izbjegavati hranu koja se teško probavlja - masna hrana, slatka gazirana pića, povrće kao što je kupus, repa, grah i leća.

rafaello

07.11.2021. 14:15

Poštovani, zanima me još kada bih mogla očekivati menstruaciju? Zadnja je bila 5.10. Nakon operacije sam dva tri dana malo krvarila i nakon toga sam imala ponekad svijetlo smedji iscjedak, ali nisam dobila menstruaciju. Jučer i danas imam vaginalni iscjedak proziran i ljepljiv.

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2021. 16:30

Za to bi trebalo napraviti uzv pregled. Moguće je da je zbog stresa došlo do hormonske neravnoteže i posljedičnog kašnjenja ili izostanka ovulacije, a time i menstruacije. UZV pregledom se može vidjeti da li je nastupila ovulacija, te prema izgledu endometrija procijeniti faza ciklusa