Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz urino kulture


Autor Poruka

Ivona

31.08.2001. 11:50

Poštovana doc.Kupešić,

u ocekivanju Vašeg odgovora vezano za antibiotike i moguću trudnoću na Vaš savjet sam napravila i urino kulturu i dijagnosticirana je bakterija Streptococcus agalactiae. Molim Vas da mi objasnite o cemu je riječ, da li je opasna jer sad sam već jako zabrinuta zbog ovog nalaza plus nalaz brisa-E.coli i S.faecalis.

Vaš savjet mi je od velikog značaja!!

Srdačan pozdrav

Doc dr. sc. S. Kupešić

31.08.2001. 18:36

Poštovana gospođo Ivona,
Streptokoki su normalni stanovnici ženskog genitalnog sustava, ali ukoliko je njihov broj u urinokulturi veći od 1.000.000 (10 na 6-tu) tada se zahtijeva primjena antibiotske trapije. Ovaj mikroorganizam naime, može izazvati nefritis (bubrežnu infekciju, glomerulonefritis), a on se najčećže susreće kod preosjetljivih ljudi kompromitiranog imunološkog sustava. Vaša informacija da imate prisutne streprotokoke u urinu ništa ne znači ukoliko niste naveli njihov egzaktni broj (jer prema uvriježenim pravilima taj broj mora biti veći od 1.000.000 da bi iziskivao primjenu antibiotske terapije).

Ivona

01.09.2001. 12:02

Poštovana dr.Kuprešić,

Zahvaljujem se sto ste mi pomogli savjetima i malo mi je lakse glede svega navedenoga.
Broj streptokoka iznosi 10 na 4 i nadam se da to nije zabrinjavajuce i nadam seda i ove ostale bakterije ce se moci iskorijeniti u slucaju trudnoce.
Pokusat cu izdrzati smetnje ( bol u krizima i potreba za cestim mokrenjem bez peckanja i sl. ) dok ne vidim da li postoji trudnoca i piti ću uvin čaj . Nadam se da je i to nešto .

S poštovanjem,

Ivona