Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalazi uredni, iscjedak prisutan


Autor Poruka

andreab993

15.10.2018. 18:40

Postovani,

U 1.mjesecu ove godine radila sam vaginalni bris koji je pokazao trichomonas vag. Nakon terapije uradjen je PAPA test koji je bio uredan. Svo to vrijeme imam iscjedak koji je zuckastozelenkast, vise zuckast. Nedavno sam radila ponovno PAPA test koji je samo pokazao parakeratozu, negativan na sve ostalo i lijecnik kaze da je uredan. Vaginalni bris takodjer uredan.

Sta dalje da radim? Sumnjam da je sve uredno s obzirom da imam iscjedak koji nije normalne bjelkaste boje. Da li da radim cervikalne briseve ili neke druge pretrage?
Je li moguce da imam takav iscjedak samo zato sto fali laktobacila, a da nisu prisutne neke opasne bakterije?

Unaprijed se zahvaljujem i lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

15.10.2018. 21:20

Poštovana, prema navedenom moguće da se radi o infekciji. Rodnica nije sterilna i u njoj žive mnogi mikroorganizmi. Kada se poremeti normalna mikrovaginalna flora može doći do razmnožavanja bakterija i gljivica i simptoma kao što su pojačani iscjedak, svrbež i crvenilo. Uz bakterijsku upalu često je prisutan i neugodan miris (po ribi), Svaka upala ne mora posljedično izazvati promjene na papa testu. Savjetujem vaginalne probiotike koji će pomoći u uspostavi normalne vaginalne mikroflore. Ukoliko bi iscjedak i dalje bio prisutan, preporučljivo bi bilo uraditi cervikalne briseve.

andreab993

20.08.2019. 13:00

Postovani, buduci da gore navedene tegobe nisu prestale, javljam se ponovno. U medjuvremenu sam radila bris na aerobne i anaerobne bakterije koji je pokazao pozit. na streptokok. Suprug i ja smo dobili terapiju klindamicinom. Buduci da se nista nije promijenilo, radila sam i bris na klamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, koji je bio negativan na sve tri bakterije. Tom prilikom sam radila i UZ i ginekolog mi je rekao da mi se desni jajnik dosta priblizio maternici, sto do sad nikad nije bio slucaj. Mozete li mi preporuciti sta dalje da radim? Postoje li jos neke pretrage koje mogu obaviti?

Lijep pozdrav happy

Ivo Balenović, dr. med.

20.08.2019. 18:15

Poštovana, brisevi su isključili upalnu bolest. Savjetujem da uradite analizu hormona, možda je iscjedak uzrokovan hormonskom neravnotežom. Provjerite razinu šećera u krvi.