Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neobično menstrualno krvarenje


Autor Poruka

zaraa77

05.08.2021. 16:10

Poštovani,

Prethodni ciklusi su mi trajali 35, pa 37 dana,(obično traju od 30-35 dana) jučer je menstrualno krvarenje nastupilo na 29. dan uobičajene obilnosti i bolnosti, no danas, drugi dan, samo je prisutna smeđa krv, što uopće nije karakteristično jer krvarenje uvijek traje 5 dana. Prethodna dva mjeseca sam imala blaži psihološki stres, a dan prije mjesečnice sam išla na cjelodnevno kupanje na jezero.
Da napomenem da sam nekoliko dana prije mjesečnice imala blaže bolove u zdjelici samo tijekom noći koji inače nisu karakteristični za mene, ali sam ih pripisala PMS-u. Također, sredinom mjeseca sam imala veoma jaku ovlacijsku bol, dosta više bolnu u odnosu na prethodni period. Nemam nikakvih vidnih hormonalnih promjena na koži, licu, kosi, niti promjene u raspoloženju. Ne koristim kontraceptivne pilule.

Srdačan pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

06.08.2021. 09:25

Poštovana, prema navedenom radi se o normalnoj menstruaciji. Menstruacije ne moraju biti uvijek istog intenziteta i duljine trajanja.