Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nesretna


Autor Poruka

marina

06.05.2002. 16:06

Poštovana doktorice. Imam 24 godine i izrazita mi je želja zatrudnijeti. Do Nove godine imala sam prilično ujednačene cikluse od 33 ili 34 dana. Od tada svaki put kad bih se ponadala da sam zatrudnijela ostala bih razočarana jer mi se je ciklus u siječnju povečao na 42, zatim u ožujku na 45 da bi zadnji ciklus trajao čak i preko 50 dana. Znam da ciklusi iznad 35 nisu ovulatorni pa sam sada užasno nesretna jer sam uvijek imala redovite cikluse. Molim vas da mi odgovorite da li je to ozbiljan poremačaj i da li će biti potrebna terapija. Ako je poremačaj ozbiljan hoće li utjecati na moju plodnost?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.05.2002. 14:34

Poštovana,
Kako bih odgovorno mogla odgovoriti na Vaše pitanje morala bi raspolagati s nekoliko dopunskih podataka (hormonskim nalazima i rezultatom ultrazvučne pretrage) koji bi mi dali direktni uvid u strukturu Vaših jajnika te endokrinološke nalaze koji precizno govore u prilog postojanja ili odsustva ovulacijskih ciklusa. Ne mora značiti da je produljenje ciklusa naznaka kontinuirane anovulacije, ali bi bilo važno imati podatke o Vašoj tjelesnoj konstituciji (s naglaskom na tjelesnu težinu), postojanju problema pojačane dlakavosti i/ili akni i sl. koji bi mogli govoriti u prilog policističnih jajnika.