Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Otecenost i bolnost vagine


Autor Poruka

IvanaInna25

31.07.2019. 05:21

Poštovani, trudna sam 28 tj. Unazad par tjedana primjetila sam na lijevoj strani vagine (vise prema gornjem vanjskom rubu) kao neku kvrzicu velicine ljesnjaka i blagu otecenost, prisutna je bol na dodir, a ujutro cesto boli prilikom ustajanja. Pretpostavljam da se radi o prosirenju vene? (iako se odokativno vene ne primjecuju). Moram napomenuti da su mi se pojavile kao i neke ranice na lijevoj velikoj stidnoj usni, nije prisutan osjecaj peckanja i svrbrza (radi li se mozda o gljivicnoj infekciji i s cime tretirati?)

Zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 11:45

Poštovana, moguće da se radi o upali Bartholinijeve žlijezde. Ranice su moguća posljedica gljivične upale. Javite se liječniku. Upala Bartholinijeve žlijezde liječi se antibioticima, a gljivice antimikoticima (Canesten, Plymicol, Rojazol)

IvanaInna25

31.07.2019. 15:20

Poštovani doktore, oteklina se ne nalazi na ulazu u vaginu niti na velikim usnama, nego iznad velikih usana ( otprilke gdje je venerin brijeg samo na lijevoj strani) i tu je prisutno blago oteknuce.

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2019. 23:05

Možda je u pitanju upala korijena dlake. Bez pregleda ne mogu reći o čemu se točno radi.