Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11103 | Broj poruka: 79595

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Ovulacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sakiiiii

01.12.2020. 00:00

Postovani,
Poslednju menstruaciju sam imala 16og novembra i trajala je 2 dana, danas osecam bolove u donjem delu ledja i blage grceve u donjem delu stomaka i nadutost. Da li su ovo simptomi ovulacije? Takodje imala sam jako blago krvarenje 8og dana od pocetka menstruacije. Da li ista od ovih simptoma moze da ukazuje na trudnocu? Svi odnosi su uvek sa kondomom i nikad nije pukao kondom.

Ivo Balenović, dr. med.

01.12.2020. 09:10

Poštovana, simptomi odgovaraju ovulaciji. Ako želite sa sigurnošću isključiti trudnoću, uradite test.

Sunasce123

03.01.2021. 11:55

Poštovani,
Može li se znati tocan dan ovulacije? Svaki mjesec prepoznam razliku u vaginalnoj sluzi i ovaj mjesec sam osjetila kratke jake bolove u predijelu jajnika koje sam pripisala ovulaciji no oni su trajali s razmacima gotovo cijeli dan. Kako odrediti kada se tocno dogodila ovoulacija i znaci li bol da se desila upravo tada?
Lp!

Ivo Balenović, dr. med.

03.01.2021. 16:20

Poštovana, prilikom ovulacije dolazi do pucanja površine jajnika i posljedičnog krvarenja na tom mjestu. Sve se to može odraziti kao ovulacijska bol. Ako pri ovulaciji prsne i koja sitna arterija na površini jajnika, krvarenje može biti obilnije, a bol jača i dugotrajnija.