Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ovulacija


Autor Poruka

Anja

09.12.2002. 12:56

Postovani,
Vec vise od godine dana suprug i ja imamo nezasticene spolne odnose. Nismo tempirali odnose nego smo jednostavno ocekivali spontano zacece. Medjutim do toga nije doslo i postajem vrlo uplasena.
U zadnjih godinu dana su mi i menstrualni ciklusi poremeceni. Do tada su uvijek bili prilicno uredni, iako ne savrseni (30-33 dana), medjutim u zadnjih godinu variraju od 29-44 dana. Moj ultrazvucni i hormonalni nalaz te papa test je uredan (osim nesto sitnih folikula na desnom jajniku, ali bez dijagnoze PCO). Suprug nije napravio test, ali planiramo ga uskoro.
Mene zanima da li u produzenim ciklusima moze doci do ovulacije ili su oni uglavnom neovulatorni i sto bi moglo uzrokovati produzenje ciklusa obzirom da je hormonalni nalaz u redu?
Unaprijed se zahvaljujem,
Anja

Prof. dr. Josip Djelmiš

29.01.2003. 15:25

Poštovana Anja,
prema vašem opisu sve je moguće. Mogući su ovulatorni i anovulatorni ciklusi. Nagovorite supriga da učini spermiogram, a nakon toga se javite svom ginekologu.