Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


OVULACIJSKO KRVARENJE I TRUDNOCA


Autor Poruka

Anadr993

11.03.2021. 19:45

Postovani
Imam 27 godina i uredne cikluse 27-31 dan. Plodne dane uvijek prepoznajem po boli i sluzi. Ovaj mjesec sam imala menstruaciju 21.2 te je trajala 4 dana. Na 12. dan ciklusa (4.3) imala sam nezasticeni odnos s ejakulacijom, tu istu vecer nakon sam imala pritisak u podrucju zdjelice a par sati nakon odnosa primijetila sam malo svjeze krvi, a sutradan je bila u svim bojama (smedja, crvena) pomijesana sa sluzi koja se jako rastezala i prstima sam napipala iznutra da dolazi iz lijeve strane vagine. Bila je samo taj dan i vise se nije pojavljivala. Moje pitanje je da li je to krvarenje uzrokovano nastupanjem ovulacije tj pucanjem folikula i kolike su šanse u postocima da sam ostala trudna ako uzmemo u obzir da sam zdrava i nemam gin.problema.
Hvala happy

Ivo Balenović, dr. med.

12.03.2021. 10:05

Poštovana, radilo se o ovulacijskom krvarenju. Budući da ste tada imali odnos, šansa za trudnoćom je velika, ali ne mogu odrediti postotak.

Anadr993

16.03.2021. 20:55

Hvala na odgovoru. Prošlo je 13 dana od odnosa i već 4 dana sam suha, skoro da i nemam sluzi. Imam 3 pitanja. 1. Može li se po tome isključiti trudnoća ili nema pravila?
2. Napravila sam digitalni ClearBlue osjetljivi test točno deseti dan nakon odnosa i bio je negativan ali ipak mislim da sam ga možda prerano napravila? 3. ono krvarenje je posljedica trenutka pucanja folikula ili znak da će ista nastupiti uskoro? To me buni najviše! Osjećala sam napetost taj dan i dan prije u zdjelici ali nakon krvarenja više ne, a idućih dana nisaam baš osjećala bolove u jajnicima. Hvala vam još jednom

Ivo Balenović, dr. med.

17.03.2021. 10:30

Ovulacijsko krvarenje nastupa zbog blagog pada hormona estrogena u vrijeme oko ovulacije. Ovulacija traje samo trenutak, dok ovulacijsko krvarenje može potrajati od nekoliko sati do tri dana, tako da se prema samom krvarenju ne može odrediti točan trenutak ovulacije. Savjetujem da ponovite test.