Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PANIKA !!!!!!!!!!!!


Autor Poruka

Marina

18.12.2001. 16:30

Nakon PRVOG seksualnog odnosa, još me boli i teče mi sukrvica iz vagine. Zanima me što je to, da li je to normalno, kada će prestati??? Strah me je da nije nešto ozbiljnije. Molim Vas cijenjena dr. pomognite ili bilo tko drugi sa sličnim iskustvima.
Lijep pozdrav i unaprijed Hvala!

P.S. u trenutku pisanja ove poruke, proslo je 3 dana od odosa.

Doc. dr. sc. S. Kupesic

19.12.2001. 14:25

Poštovana Marina,
Umjereno krvarenje iz spolovila nakon prvog spolnog odnosa je normalno zbog toga što dolazi do oštećenja djevičnjaka koje u pravilu brzo zacijeli (zbog dobre prokrvljenosti tog područja). Bol uzrokovana spolnim odnosom kao i nešto duže krvarenje mogu biti posljedica Vaše nespremnosti na spolni odnos, te partnerovog nestrpljenja. Ti simptomi Vas ne trebaju pretjerano zabrinjavati jer se javljaju u velikog broja djevojaka tijekom razdjevičenja, no ukoliko ne budu uskoro prestali javite se svom ginekologu da on utvrdi eventualno postojanje oštećenja rodnice (vagine). Ja Vam savjetujem razgovor s partnerom, jer je Vaše međusobno razumijevanje od velikog utjecaja na ugodnost spolnog odnosa.