Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PAPA test


Autor Poruka

latica1982

01.12.2019. 19:35

Postovani,
Prije par mjeseci su poceli moji problemi sa zarenjem spolovila do te mjere da mi utjece na kvalitetu zivota.. Odlazim kod svog ginekologa koji mi govori da mi nije nista, radim analizu urina koji je u redu.. Nedavno radim PAPA test koji je takodjer u redu, jedino sto mene zbunjuje na PAPA testu je primjerenost uzorka prekriven leukocitima, zar se tu ne radi vec o nekoj upali unutar rodnice? Ako da, da li bi mi pomogle neke vaginalete npr.polygynax?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

01.12.2019. 22:30

Poštovana, obzirom da imate simptome savjetujem terapiju nekim od vaginaleta širokog spektra (polygynax spada u tu skupinu). Papa test vjerojatno ne pokazuje abnormalnosti stanica, ali upala se može razviti i bez da stanice prelaze u atipiju. Rodnica je puna mikroorganizama koji žive u ravnoteži. Kada se ta ravnoteža naruši porastu bakterije i/ili gljivice te dolazi do upale. Nakon terapije savjetujem neki od vaginalnih probiotika koji pomažu uspostavi normalne mikrovaginalne flore.