Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Peckanje u rodnici s lijeve strane


Autor Poruka

anonimna_00

08.05.2020. 02:00

Poštovani!

Prije 3 tjedna sam počela trenirati (ponekad u sintetičkoj trenirki) i promijenila prehranu i ubrzo nakon toga sam osjetila peckanje i svrbež u rodnici. Odmah sam započela terapiju Plymicol vaginaleta i kreme. Već nakon 2 dana korištenja simptomi su prošli, a terapiju sam odradila do kraja. Zatim sam ponovno trenirala u petak u sintetičkim tajicama i odmah nakon treninga pojavila mi se nelagoda u rodnici. Peckanje i svrbež. Primjenila sam terapiju Plymicola ponovno, no ništa se nije promijenilo. Nakon toga sam kupila Lactogyn vaginalete te ga koristim 2 noći zasad. Ne osjećam više svrbež, već peckanje na lijevoj strani rodnice i nelagodan osjećaj unutar rodnice. Ne peče me dok mokrim. Kod ginekologinje sam naručena tek idući tjedan. Koliko treba vremena da bi se ponovno uspostavila ravnoteža ph vrijednosti? Ili su to možda simptomi neke upale? Također, iscjedak nemam.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Srdačan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

08.05.2020. 11:20

Poštovana, prema navedenom vjerojatno se radi o gljivičnoj upali. Lactogyn na prirodan način dovodi do uspostave normalne mikrovaginalne flore u nekoliko dana, no ukoliko je upala jača potrebno je provesti i dodatnu antimikotičku terapiju (Canesten, Plimycol, Projazol, Vagisan myko kombi...)