Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilula za dan poslije


Autor Poruka

someone_like_me

12.03.2012. 14:40

Poštovani,

ne znam da li je ova tema vec bila ovdje, ako je ispricavam se...nova sam ovdje i nisam se mogla pronaci.

trebam savjet, pomoc...nesto. naime, 3.3. sam dobila normalnu mentruaciju. ona je zavrsila do 9.3. i ja sam 10.3.(subota) imala odnos s deckom,.imali smo kondom, ali je on skliznuo i ja nisam sigurna dali je on svrsio u mene ali pretpostavljam da jest...radi sigurnosti otisla sam po recept i kupila pomocu njega pilulu za dan poslije...popila sam je sutradan ujutro...otprilike 8 i pol sata nakon odnosa. jel normalno da se osjecam umorno i slabo, imam neki cudan iscjedak i peckanje/svrbez dolje, raspolozenja mi se mijenjaju? ne znam sto je normalno...pod ogromnim sam stresom i jako se cudno osjecam...jel moguce da ostanem trudna bezobzira na tabletu? mislim, znam da jest, al trebam li se brinuti?

oprostite ako spamam, tj ako ste na ovako nesto vec odgovarali, ako jeste samo me uputite...hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.03.2012. 22:25

Poštovana, ako ste uzeli postkoitalnu kontracepciju, onda je šansa za trudnoću mala, a s time da ste imali odnos neposredno nakon menstruacije, ne vjerujem u trudnoću kod vas. Dakle ne brinite.

someone_like_me

16.03.2012. 15:25

Hvala Vam na odgovoru! Lakse mi je sada malo. happy

a zanima me jos jedna stvaer...postoji li razlika u ucinkovitosti izmedju tih tableta gdje se uzme samo jedna (tipa EllaOne koju sam ja uzela) i ovih koje se piju recimo svakih 12h? il je to sve ista stvar?

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.03.2012. 22:35

Poštovna, preparat koji ste uzeli više je djelotvoran i efikasniji nego u postkoitalnoj kontracepciji nego nekoliko tableta odjednom te nakon 12 sati pojedinih kontraceptivnih pilula.