Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilule


Autor Poruka

cp128

11.05.2021. 14:10

Dobar dan!
Prije nekoliko dana bila sam kod ginekologa, nazalost mojeg ginekologa nije bilo i morala sam pretrpjeti njegovu zamjenu. Pijem claxi u svrhu kontracepcije vec godinu i pol i sada me ovaj ginekolog doslovno napao i zabranio mi sve i svasta zbog toga jer pijem tablete. Rekao je da ne smijem piti kavu, coca colu ni ikakve sokove jer bi mogli negativno utjecati na pilule, nadalje rekao mi je kako je najbolje da ne jedem ni slatko ni grickalice ni ista tome slicno i da ne smijem piti tablete protiv bolova jer i one negativno utjecu na pilule. Zanima me koliko u tome ima istine jer sam imala osjecaj da ipak malo pretjeruje. Sto se tableta protiv bolova tice uzimam voltaren, nalgesin i ketonal, mogu li oni imati ikakvog utjecaja na pilule (pijem ih mozda jednom na 2 tjedna).
Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

11.05.2021. 15:15

Poštovana, ništa od prehrane, kao i navedene tablete ne utječu na učinak kontraceptiva.

Noranora

30.06.2021. 17:30

Poštovani, da li pilule mogu dovesti do sniženih monocita (0,51) i povišenog MCH(32,6) ?
Ako da, je li potrebno prekinuti s njima?
Hvala i LP.

Ivo Balenović, dr. med.

01.07.2021. 10:10

Poštovana, puno je stanja koje mogu dovesti do pada monocita. Pad vrijednosti monocita nije karakteristična nuspojava kontraceptiva.