Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilule


Autor Poruka

Katarina

11.12.2001. 12:17

Postovani,vec sam vam postavila pitanja i zahvaljujem se na odgovorima.Jedno od pitanja je bilo da sam uzimala Cilest i da mi se povecala dlakavost.Vi ste mi odgovorili da trebam uraditi hormonsku terapiju.Imam jedan problem.Zivim u Italiji i ovdje sam 1 godinu a da bi radila tu hormonsku terapiju kostalo bi me previse jer ovdje su lijecnici previse skupi.Moj decko je isao kod svoje doktorice i rekao moj problem dlakavosti i naravno pogledala je Cilest da mi zna dati neke druge pilule koje su u Italiji.Rekla je da su Cilest stara generacija pilula i da nije cudno sto mi se povecala dlakavost i naravno te pilule Cilest su zabranjene u Italiji i dala mi je neke laganije i ja sam naravno pocela uzimati te odmah poslije Cilesta a nisam radila nikakvu terapiju.Da li moram raditi hormonsku terapiju ili ce dlake dalje rasti a cini mi se da su se jos povecale.Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.12.2001. 21:15

Poštovana,
Čudi me da je liječnica ginekolog dala pogrešnu informaciju da Cilest spada u staru generaciju oralnih kontraceptiva. Mišljenja sam da bi bilo uputno učiniti hormosnku analizu, klinički i ginekološki pregled kako bi se ustanovio uzrok Vaših smetnji koji može biti različit. Kako zdravlje nema cijene, mislim da biste trebali potražiti savjet na pravom mjestu, jer je u Vašem slučaju to nemoguće dati putem teleedukacijske stranice poput ove, bez uvida u tip i opseg maljavosti, Vašu tjelesnu težinu, hormonske paraametre i ultrazvučne nalaze.