Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Blaženka

13.12.2001. 21:27

Imam 26 godina. Po zanimanju sam medicinsak sestra zaposlena na RTG odjelu od kraja 99. godine. U braku sam godinu i pol, te pokušavam zatrudniti ali bezuspješno. Prošla sam i neke od pretraga. Zadnji PAPA-TEST mi je bio uredan iako sam duže vrijeme liječila Gardnerelu. BRIS CERVIKSA (UREAPLASMA UREALYTICUM >= 10 na 4 CFU/ml); nakon terapije Doksicilinom nalaz je bio uredan. Suprugov spermiogram je također uredan. Potm smo pokušali FOLIKULOMETRIJOM, gdje je vidna ovulacija ali opet bez uspjeha. Nakon UZ-HSG-a mi je rečeno da je bilo nekoliko manjih priraslica koje su pod tlakom pukle, te da su mi jajovodi prohodni i da bi trebalo doći do trudnoće u roku od tri mjeseca ali za sada bez uspjeha. Stoga Vas molim za mišljenje glede trudnoće koja bi trebala biti planirana te radi daljnjih mogučih pretraga. Unaprijed se Vam zahvaljujem.

Doc.dr.sci S.Kupešić

14.12.2001. 10:26

Draga gospođo,
Preporučila bih Vam postupak intrauterine inseminacije nakon stimulacije ovulacije klomfen citratom ili klomifen citratom i Pergonalom. Ovakav postupak uvećat će Vašu šansu za ostvarenjem željene trudnoće s napomenom da se mora planirati u specijaliziranoj ustanovi.