Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanja


Autor Poruka

Snjezana

17.07.2002. 19:26

Postovana dr.Kupesic,

Koji su moguci uzroci za produzeno trajanje menstuacije: naime, moja je od uvijek trajala 5 dana, ovaj ciklus traje vec 7 i jos nece prestati. Prosli i onaj pre prosli dobila sam je 26.dana, a oduvijek sam je dobijala 28-30-tog dana. Od 5-tog dana ne mogu reci da je to krvarenje, nego braon mrlje, koje sve ukupno mogu napuniti svega 1 ulozak u toku dana. Postavljm pitanje jer prosli mjesec sam bila na kolposkopski pregled radi kontatnih krvarenja, ginekolog je upitao dali imam poremecenje u ciklusima, rekla sam da nema, a ovaj put se desava ovo. Kolposkopski nalaz je bio uredan, nije bilo leukoplakije, cervicitisa, pa pretpostavljeno je da je uzrok krvarenja neka blaga upala, tretirana Sumamedom i Betadine vagitorijama. Jos ne znam ishod terapije. Jos jedno pitanje: sto da ucinim ako i pored sve moguce preglede (UZV, Papa-test, briseve, kolkposkopija), koji su pokazali da je sve u redu i pored zavrsene terapije, ponovo se javi to kontaktno krvarenje? Dali je moguce da se javlja radi luzne od razderanog perineuma prilikom poroda, kao sto pretpostavlja moj ljecnik opste prakse? Inace, rodila sam po prvi put, prije 10 mjeseci.
Unaprijed hvala i lijepi pozdravi,
Snjezana

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.07.2002. 13:18

Poštovana,
Jedna produljena menstruacija od 7 dana ne treba Vas ozbiljnije zabrinjavati. Ukoliko bi se ovakvo stanje javilo kroz nekoliko mjeseci uzastopce Vaš će Vas liječnik dopunski obraditi (endokrinološke pretrage i ultrazvučni pregled). Što se tiče kontaktnog krvarenja ono je najčešće posljedica lezije na cerviksu. S obzirom da je kod Vas takva promjena isključena kolposkopskim pregledom, vjerojatno se doista leziji perineuma, što se može smatrati kasnom komplikacijom nakon poroda.